Šunų mylėtojams -
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Jau paskelbta registracija į trečius metus iš eilės rengiamą tradicinį šunų Helovino renginį „Dog-o-weeną“.

Iki paskutinį spalio šeštadienį vyksiančios žaismingos šventės liko kiek daugiau nei dvi savaitės, o dalyvių skaičius, kaip ir praėjusiais metais, ribojamas iki 150, todėl norintys dalyvauti skatinami suskubti registruotis ir jau mąstyti, kokį kostiumą ant „Dog-o-weeno“ podiumo pristatys šių metų renginyje.

Praėjusiais metais ant raudonojo „Dog-o-weeno“ kilimo dažniausiai žingsniavo jorkšyro terjerai, todėl šiais metais prie garbingos renginio komisijos prisijungs stilistas Maksimas Tarelkinas, save vadinantis vienu iš jorkšyro terjerų „mados“ pradininkų. Stilistas šios veislės šuniuką Baksą augina jau šešerius metus.

„Šuniukų Helovinas man atrodo labai smagi idėja ir puiki proga išsivaduoti iš rudens darganos, pasisemti geros nuotaikos ir optimizmo. Tikiuosi ne tik pats puikiai praleisti laiką, bet ir pasisemti naujų idėjų, pamatyti daugybę linksmų žmonių ir jų augintinių.

Iš savo patirties su augintiniu Baksu žinau – jei laimingas šeimininkas, tai ir šuniukas užsikrečia ta nuotaika, tad renginio dalyviams prieš pasirodymą linkiu nesijaudinti“, – originalių idėjų ir smagiai praleisti laiką linkėjo „Dog-o-weeno“ komisijos narys stilistas Maksimas Tarelkinas.

Komisijai tradiciškai pirmininkaus per trejus metus šuniukų kostiumų ir pasirodymų eksperte tapusi aktorė Hana Šumilaitė. Jai talkins pernai renginiu susižavėjusi aistringa šunų mylėtoja Skaiva Jasevičiūtė, o prie komisijos naujoko Maksimo Tarelkino prisijungs ir Kauno šunų prieglaudos „Lesė“ savanorė Justė.

Visi, norintys dalyvauti šių metų „Dog-o-weene“, gali registruotis užpildydami dalyvio anketą internete arba „Megos“ informacijos centre.

Dalyvauti konkurse galės tik 150 pirmųjų užsiregistravusių – po 50 trijose kategorijose: mažasvorių, lengvasvorių ir sunkiasvorių. Renginio dalyvių skaičius ribojamas, siekiant nenuvarginti pačių dalyvių, jų šeimininkų ir komisijos narių.

Šių metų „Dog-o-weenas“ išsiskiria ne tik plačia geografija, bet ir tituluotų keturkojų gausa. Mažasvorių kategorijoje rungsis pusantrų metų nykštukinių pinčerių kalytė Dama, ne kartą pelniusi apdovanojimus Latvijos ir Lietuvos šunų parodose, 14 mėn. tituluota Maltos bišonų kalytė Perla, Lietuvos čempionas 4 metų jorkšyro terjeras Stopas ir trijų metų vokiečių Špicas Gizmou – Lietuvos, Latvijos šunų parodų čempionas, pernai vos per plauką netapęs gražiausiu Lietuvos šunimi ir pelnęs trečiąją vietą.

Lengvasvorių kategorijoje rungsis šunų sporto „Agility“ propaguotojas ir medalininkas, trijų metų šeltis Čarlis ir ankstesniuose dviejuose „Dog-o-weenuose“ prizines vietas užėmusi taksų veislės kalytė Starka.

Starkos šeimininkė siuvėja Dalia, paklausta, kaip augintinei pavyksta kasmet pelnyti apdovanojimą, šypsojosi, kad „Dog-o-weeno“ drabužio modeliavimas ir siuvimas jai – profesinė ambicija. Šiam darbui moteris negaili nei laiko, nei pastangų.

„Per šiuo trejus metus „Dog-o-weenas“ tapo tradicine visos šeimos pramoga, o pelnyti prizai įpareigoja kasmet pasirodyti vis geriau“, – sakė Dalia.

Titulų skaičiumi nenusileidžia ir šių metų sunkiasvoriai šunys. Vienerių metų auksaplaukių retriverių veislės kalytė Una net keletą kartų parodose yra išrinkta gražiausiu šuniuku. Jai nenusileidžia ir tituluota penkerių metų Berno Zenenhundų veislės kalytė Berta.

Spalio 29 dieną kiekvienoje iš trijų svorio kategorijų bus renkami nugalėtojai. Renginio metu gerą nuotaiką palaikys vaikinų popmuzikos grupė „Kvinta“ su savo nauja programa.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: