(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno pramogų ir sporto rūmų statybas finansiškai parėmę žmonės pirmadienį buvo pakviesti į pirmąją ekskursiją, kur patys galėjo pamatyti vykstančius darbus. Tik išklausę instruktažą ir užsidėję statybinius šalmus, ekskursantai galėjo pradėti statybų apžiūrą.

Arenos svečiai pirmiausia pateko į pirmąjį aukštą. Tarnybinis įėjimas yra įrengtas iš prekybos centro „Akropolis” pusės. Šiame aukšte kol kas tik šimtai metalinių konstrukcijų, šaltų betono plokščių, medinių sutvirtinimų, perėjimą ribojančių juostų ir įspėjamųjų užrašų. Pirmajame aukšte bus įrengta treniruočių aikštelė, o po tribūnomis – įrengti sportininkų persirengimo kambariai. Žiūrovai į šį aukštą patekti negalės – jie iš karto pateks į antrąjį.

Trečiasis arenos aukštas bus skirtas itin svarbių asmenų ložėms – VIP žiūrovams, kurie nuo aplinkinių bus atskirti stiklu. Ložės bus nuomojamos už sutartą sumą.

Ketvirtasis aukštas pavadintas „studentų” aukštu. Jame bus įrengta maždaug 7 tūkst. (iš viso arena talpins iki 14,5 tūkst. žmonių) sėdimų vietų. Šiame aukšte bus įrengti barai bei restoranai. Be to, iki šio aukšto pakilę žiūrovai į arenos palubėse esančias savo vietas lips jau ne vidiniais, o tarp tribūnų esančiais laiptais.
Į penktąjį bei šeštąjį aukštus, būsiančius po viršutinėmis tribūnomis, žiūrovai patekti negalės.

„Sulaukėme ne vieno prašymo iš Kauno gyventojų pažvelgti į pramogų ir sporto komplekso statybvietę iš arčiau. Todėl nusprendėme miestiečiams pasiūlyti kelias ekskursijas į Kauno areną. Jei būtų mūsų valia, tokių ekskursijų būtų daugiau. Tačiau turime paisyti arenos statybos grafikų”, – apie ekskursijų po arenos statybvietę organizavimo idėją kalbėjo Kauno arenos statybos rėmimo fondo vadovė Gintarė Skaistė.

Trečiadienį ir penktadienį arenoje galės apsilankyti dar 40 iš anksto užsiregistravusių miestiečių. Nors norinčiųjų dalyvauti ekskursijose prašymų skaičius viršijo pustrečio šimto, laimingųjų – perpus mažiau. „Jei per šias ekskursijas neiškils nesklandumų, galbūt bus suorganizuotos dar dvi”, – sakė G. Skaistė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: