(c) Simkus.ku.lt archyvo nuotr.

Kauno menininkų namuose, spalio 10 d., pirmadienį, 18 val. trio „Grazioso“ koncertas „Svajonių sūkury“.

Dalyvauja: Joana Gedmintaitė (sopranas), Viktorija Zabrodaitė (fleita), Šviesė Čepliauskaitė (fortepijonas).

Įvairiaspalvėje programoje: Léo Delbies, Francis Poulenc, Claude Debussy, Frédéric Chopin, Giacomo Puccini, Ferenz Liszt, Giuseppe Verdi, François Borne, Sir Julius Benedict, Sir Henry R. Bishop kūriniai.

Trio „Grazioso“ – žavus, jau daugiau nei dešimtmetį Lietuvoje gyvuojantis ir kuriantis ansamblis – dainininkė Joana Gedmintaitė, fleitininkė Viktorija Zabrodaitė ir pianistė Šviesė Čepliauskaitė.

Kolektyvo repertuare – įvairių epochų ir kompozitorių kūrinių bagažas, koncertinėje geografijoje – aplankytų miestų ir miestelių vardai ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje.

Kolektyvo biografijoje oriai pūpso daugelio Lietuvoje vykstančių festivalių pavadinimai, pasididžiavimo verti kūrybiniai bendradarbiavimai su žymiais Lietuvos muzikais, tarp kurių ir kompozitorius Giedrius Kuprevičius, specialiai trio „Grazioso“ sukūręs septynių dalių kompoziciją pavadinimu „Echo – Aidas“.

Kauno menininkų namuose vyksiančiam koncertui trio paruošė įvairiaspalvę programą – nuo baroko iki romantizmo, nuo klasicizmo iki impresionizmo. Subtiliosios atlikėjos klausytojus pakvies trumpam sustoti ir pasvajoti…

„Aplodismentų triukšme prasivėrė durys ir į salę tarsi gulbės įplaukė trys žavios, spindinčios moteriškumu moterys. Romantizmo estetika atsiskleidžia prabangoje ir paprastume, nešanti savyje tikrojo kilnumo nuojautą. Atrodė laikas sustojo. Tai akimirkos priartinančios mus prie amžinybės…“ (Svetlana Adler apie Trio „Grazioso“).

Solistė Joana Gedminaitė 2002 m. baigė vokalo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (prof. Irenos Milkevičiūtės klasė) ir įgijo muzikos magistro laipsnį. Nuo tų metų ji – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė, debiutavo Donos Anos vaidmeniu W. A. Mozarto operoje „Don Žuanas“.

J. Gedmintaitė dažnai koncertuoja su Lietuvos valstybiniu ir Lietuvos nacionaliniu simfoniniais orkestrais, atlieka soprano partijas daugelyje oratorijų, mišių, kantatų. Surengė koncertus Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Japonijoje, JAV, Prancūzijoje, Švedijoje, Šveicarijoje ir kitur. Kviečiama į prestižinį Spoleto festivalį JAV. Su Lietuvos dailės muziejaus kanklių trio gastroliavo JAV, su Vilniaus universiteto kameriniu orkestru – Švedijoje.

Fleitininkė Viktorija Zabrodaitė 1996 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją doc. L. Čiapo klasę ir įgijo magistro laipsnį. V. Zabrodaitė sėkmingai derina atlikėjos veiklą su pedagoginiu darbu, jos mokiniai yra daugelio tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai.

Šiuo metu fleitininkė dirba Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje ir Karoliniškių muzikos mokykloje. Fleitininkė dalyvavo koncertų cikle „Netradicinių ansamblių fantazija ir žavesys“; „Rūmų muzika“; dalyvauja muzikinio švietimo programoje „Beauštanti aušrelė“, „Mūsų miesteliai“, „Didysis muzikų paradas“ 2003-2007m., tarptautiniame festivalyje „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ kompozitoriaus V.Barkausko misterijos premjeriniame atlikime „Vasara, Druskininkai, 2005“, taip pat su trio „Grazioso“ pristatė G. Kuprevičiaus premjerinį kūrinį „Echo – Aidas“ 2007m.

V. Zabrodaitė yra padariusi fondinius įrašus Lietuvos radijuje ir televizijoje.

Pianistė Šviesė Čepliauskaitė baigė studijas ir meno aspirantūrą Lietuvos Muzikos Akademijoje (prof. J. Karnavičiaus kl.), stažavosi F. Chopino Muzikos Akademijoje Varšuvoje (Lenkija, prof. B. Hesse-Bukowska kl. ). Pianistė koncertavo ne tik daugelyje Lietuvos miestų, bet ir D. Britanijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Belgijoje, Estijoje, Norvegijoje, Japonijoje.

Dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose: „Lake District Summer Music“ D. Britanijoje, Kunigaikščio A. Radvilos ir „Chopin w barwach jesieni“ Antonine, „Lato z Chopinem“ Busko-Zdrojuje, „Floralia muzyczne“ Powsine Lenkijoje, „Sugrįžimai“, Frenkelių rūmų Šiauliuose, „Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu“, M. Oginskio Plungėje, „Palangos vasara“, „Muzikos ruduo“, „Tytuvėnų vasaros festivalis“, „Naktigonės 2010“ ir kt.

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val.), o taip pat visose TIKETA kasose.

Bilieto kaina 12 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 8 Lt, senjorams – 5 Lt).

Kauno menininkų namų informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: