© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Visi Kauno moksleiviai kviečiami praleisti vasaros atostogas naudingai: Lietuvos studentų laikraštis SAVAS siūlo jiems jungtis į pirmąją „SAVO Jaunųjų žurnalistų akademiją“. „Džiaugiamės galėdami savo patirtimi pasidalinti su moksleiviais, vasarą užimti juos naudinga veikla, skatinti domėtis tuo, kas vyksta aplink juos“, – sakė laikraščio SAVO vyr. redaktorė Milena Puchova.

„SAVO Jaunųjų žurnalistų akademija“ abiturientams gali tapti gera praktika rengiantis žurnalistikos studijoms universitete. Akademijos dalyviai mokysis rinkti, kurti ir skleisti žinias.“

Jaunieji žurnalistai bus mokomi šiuolaikinės komunikacijos kalbos bei sklaidos, iš profesionalų sužinos, kaip informacija „keliauja“ iki skaitytojo, išgirs apie žiniasklaidos teises bei etiką, išmoks parengti įvairių žanrų straipsnius, imti interviu, daug sužinos apie Kauno miestą ir gyvenimą jame. Tikimasi, jog moksleiviai „matuodamiesi“ žurnalisto profesiją susiras ir naujų draugų, bendraminčių.

Mokymai su profesionaliais lektoriais vyks kartą per savaitę – antradieniais. Kitomis dienomis žadami praktiniai mokymai, žinių taikymas užsiėmimų metu ir įvairios užduotys.

Pagrindinė problema vasaros – švietimo įstaigų atostogų – metu, yra ta, kad paaugliams mieste nėra didelio pasirinkimo, kaip turiningai praleisti laisvalaikį. Būtent iš to kilo idėja moksleivius pakviesti į šią akademiją, kartu kurti, mokytis ir tobulėti. „Be abejo, vasaros metu situacija tokia, kad mokyklos nebeveikia, todėl daugelis jaunuolių vyksta į stovyklas, darbinasi vasaros sezonui arba kitaip leidžia savo laisvalaikį“, – sakė Kauno miesto jaunimo reikalų koordinatorė Margarita Navickaitė.

Projekto sumanytoja Renata Bieliauskaitė teigia pastebėjusi problemą, kad vasaros metu moksleiviai iš esmės neturi jokios edukacinės veiklos. „Į mokyklą eiti nereikia, o būreliai nevyksta arba būna labai brangūs. Stovyklos kainuoja šimtus litų ir trunka savaitę, geriausiu atveju dvi. Be to, norisi pasiūlyti moksleiviams tokios veiklos, kuri būtų praktiškai naudinga, kad jauni žmonės tobulėtų ir tai būtų pasiekiama ir mažiau galimybių turinčiam jaunimui“, – sakė R. Bieliauskaitė.

„Matydami esančias problemas, jau senokai svarstėme žurnalistikos akademijos moksleiviams idėją. Džiugu, jog ją palaikė ir Kauno miesto savivaldybė, kuri dalinai finansuoja šį projektą.“

Akademijos nariu gali tapti bet kuris Kauno moksleivis nuo 16 iki 19 metų amžiaus, galintis ir norintis išmokti rinkti, apdoroti ir perduoti žodinę bei vaizdinę informaciją šiuolaikiniais informacijos sklaidos kanalais. Moksleiviai iki gegužės 30 d. kviečiami registruotis į „SAVAS jaunųjų žurnalistų akademiją“ el. paštu: akademija@savas.lt.

Registruojantis būtina nurodyti savo vardą, pavardę, amžių, kontaktinius duomenis, mokyklą bei trumpai aprašyti savo motyvaciją ir noro tapti dalyviu priežastis, kadangi vietų skaičius – ribotas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: