Žurnalo „Reitingai“ gruodžio mėnesio numeryje buvo paskelbtas naujausias universitetų reitingas pagal studijų kryptis. Jame Vytauto Didžiojo universitetui (VDU) buvo skirta pirmoji vieta Lietuvoje net 17 studijų krypčių – trimis daugiau, nei praėjusiais metais. VDU reitinge užėmė trečią arba aukštesnę vietą iš viso 65 studijų kryptyse.

Bakalauro studijų krypčių reitinge Vytauto Didžiojo universitetui buvo skirta pirmoji vieta už devynių krypčių studijų programas: agronomijos, aplinkotyros, apskaitos, ekologijos, maisto studijų, miškininkystės, pedagogikos, religijos studijų ir žemės ūkio. Magistrantūroje „Reitingai“ VDU įvertino kaip geriausią šalyje aštuoniose kryptyse: agronomijos, antropologijos, edukologijos, ekologijos, kultūros studijų, maisto studijų, miškininkystės ir teologijos (religijos studijų).

„Džiugu, kad universitetas išlaiko lyderio pozicijas tam tikrose studijų kryptyse, kuriose turime ilgametį įdirbį, ypač tose, kurias vykdo ir kitos aukštosios mokyklos: aplinkotyros, apskaitos, maisto studijų ir kitose. Taip pat labai džiugina rezultatai vystant naujas universiteto strategines kryptis. Per kelerius metus įdėtos pastangos duoda rezultatų: esame ne tik didžiausias pedagogų rengimo centras, bet ir vienareikšmiškai užimame lyderio poziciją, o tai įkvepia dar didesniems siekiams ir darbams“, – teigia VDU Studijų prorektorė Simona Pilkienė.

Reitinge universitetui buvo skirta trečia arba aukštesnė vieta beveik visose studijų kryptyse, kurių programas vykdo VDU: 31 bakalauro ir 34 magistrantūros.

Šiemet žurnalo „Reitingai“ bakalauro studijų krypčių reitingas rėmėsi tokiais kriterijais, kaip
darbdavių nuomonė apie alumnus, studijų krypties alumnų, įsidarbinusių per 12 mėn. po baigimo, skaičius ir jų gaunamas atlyginimas, 2021 m. bendras priimtų studentų skaičius, 2021 m. priimtų geriausių abiturientų procentinė dalis, SKVC studijų krypties įvertinimas, studijas nutraukusiųjų skaičiaus pokytis, 2021 m. priimtųjų į valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas vietas vidutiniai bei mažiausi balai.

Magistrantūros studijų krypčių reitinge buvo remiamasi darbdavių nuomone apie alumnus, studijų krypties alumnų, įsidarbinusių per 12 mėn. po baigimo, skaičiumi ir jų gaunamu atlyginimu, 2018 m. ir 2019 m. universiteto moksliškumu, 2021 m. m. gautų valstybės finansuojamų doktorantūros vietų skaičiumi, studijas nutraukusių studentų skaičiaus pokyčiu ir SKVC vertinimu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: