Šokio teatro "Aura" archyvo nuotr.

Niekas negalėtų paprieštarauti, kad Izraelis – šiuolaikinio šokio namai. Batsheva, Kibbutz, Yossi Berg ir Oded Graf, Yasmeen Godder – tai tik kelios visame pasaulyje žinomos ir pripažintos šokio trupės bei choreografai.

Bendradarbiavimas tarp Kauno šokio teatro „Aura“  ir Izraelio tęsiasi daugiau nei dešimt metų. Taigi tęsdamas bendradarbiavimo tradiciją, tarptautinis šokio festivalis AURA’22 džiaugiasi galėdamas pristatyti Izraelio choreografus Niv Sheinfeld ir Oren Laor, atvežančius nuotaikingą šokio spektaklį „Kvailių laivas“. Sukurti šį šokio spektaklį paskatino Sebastiano Branto poema „Kvailių laivas“, kurioje pasakojama apie grupelę kvailių, perduotų į laivą, plukdantį į kvailių rojų. Pasak poemos autoriaus, kvailiai – žmonės, nepaklūstantys socialinėms normoms.

Kaip teigia choreografai, „remdamiesi autoriaus metafora, norėjome, kad mūsų šokio spektaklis atitiktų tą kelionę laivu, kurioje ir žiūrovas taptų keleiviu; kita vertus, visi juk esame tam tikra prasme kitoniški“.

Trys šokėjai – Sascha Engel, Anat Grigorio ir Uri Shafir – įkūnija žavingus personažus, kurie sugeba sukurti visiškai absurdiškas situacijas, sukeliančias diskomfortą ir prieštaringas emocijas. Didi Erez, Pet Shop Boys, ABBA, Maiklas Džeksonas – tai tik kelios detalės, kurių sulauks spektaklio žiūrovai.

2011 metais šokėjas Uri Shafir dalyvavo Meno parko galerijos organizuotame šokio spektaklyje „Tinklas – duetas ant batuto“. Sudėtingas fizinis darbas ir šiek tiek humoro jausmo sukūrė originalų pasaulį, keistą, bet primenantį kažką pažįstamo.

„Vienas svarbesnių aspektų mūsų spektaklyje yra piktnaudžiavimas ir netinkamas elgesys su kitais žmonėmis, siekiant gauti iš to naudos, todėl klausiame, kas nutinka, kai mus užvaldo šis egocentriškumas? Norėjome išanalizuoti tokią būseną, kuomet žmogaus skausmas užblokuoja gebėjimą užjausti ar suprasti kito žmogaus nesėkmę“ (Niv Sheinfeld ir Oren Laor)

„Kvailių laivas“ – tai akmuo į mūsų visų daržą, kritikuojantis mūsų – kvailių – gyvenimą, kuriame niekaip nepavyksta susikalbėti.

„Kvailių laivas“: rugsėjo 28d., 21.00 val., Kauno valstybinis dramos teatras, Rūtos salė (Laisvės al. 71).

Daugiau informacijos: www.dancefestival.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: