(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šį savaitgalį, balandžio 9–11 dienomis, Druskininkuose vyks Prokuratūros 20-mečiui skirtas antrasis Tarptautinis vaikų krepšinio turnyras „Justitia 2010“. Jame dalyvaus šešios dvylikamečių berniukų komandos: Vilniaus, Kauno, Druskininkų ir Alytaus bei dvi svečių ekipos iš Maskvos. Turnyrą organizuoja teisininkų sporto klubas „Justitia“. Prieš devynerius metus jį įkūrė Generalinės prokuratūros prokuroras Kęstutis Vagneris, o pirmuoju krepšinio komandos kapitonu buvo tuometis šalies generalinis prokuroras Artūras Paulauskas.

Į du pogrupius suskirstytos berniukų komandos išsiaiškins, kurios yra stipriausios, o vėliau keturios pajėgiausios – kovos dėl „Justitia“ klubo taurės.

Druskininkų sporto centre vyksiančiame turnyre rungtyniaus Vilniaus „Sostinės“ ir Kauno „Perkūno“ krepšinio mokyklų , Druskininkų ir Alytaus miestų 1998 metais gimusių berniukų komandos bei dvi CASK vaikų sporto mokyklai atstovaujančios ekipos. Beje, pastarųjų delegacijos atgabens labdaros be tėvų augantiems Druskininkų vaikams – kamuolių, aprangos komplektų, avalynės, kitokio sportinio inventoriaus.

Pasak K. Vagnerio, į turnyrą Druskininkuose vyks ir keletas krepšinio komandos „Justitia 98“ narių. „Justitia“ sporto klubas į šią komandą subūrė dvylikamečius, priklausančius rizikos grupei – Vilniaus 2-ųjų bei 3-iųjų globos namų bei sostinės „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos auklėtinius. Druskininkų meras Ričardas Malinauskas garantavo jiems ne tik nemokamas vietas sporto centre, kur vyks turnyras, bet ir galimybę pasimėgauti sveikatingumo centrų teikiamais malonumais.

„Idėją, kad turnyre su bendraamžiais rungtyniautų ir „Justitia 98“ dvylikamečiai, nors ir skaudančia širdimi, išsyk teko atmesti, – sakė K. Vagneris – Komanda dar labai „žalia“ – Nerijus Ramutis, Kalėjimų departamento pareigūnas, juos treniruoja vos porą mėnesių. Per varžybas pelnant apie dešimt taškų, pasipriešinti nė vienai turnyro komandai šie vaikai dar negalėtų…“

„Užkrėsti“ vaikų globos namų auklėtinius sportu, rūpintis jų laisvalaikiu, už tai iš valstybės negaunant nė cento – kilni idėja. Kita vertus, verčiau su jais nuolat bendrauti krepšinio aikštelėje nei vėliau susitikti – gatvėje…

Druskininkuose vyksiantis tarptautinis turnyras – jau antrasis. Pernai jis buvo surengtas Vilniuje, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje. Tuomet iš keturių komandų geriausiai pasirodė jaunieji rusai iš Maskvos, ryškiai pranokę savo bendraamžius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: