Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto taryba nepritarė Vyriausybės atstovo Kauno apskrityje teikimui, kuriuo buvo siekiama panaikinti Tarybos sprendimą perpirkti verslininkui Ramūnui Šalūgai priklausančias kino teatro „Romuva” akcijas.

Balandžio 26 d. miesto Taryba priėmė sprendimą perpirkti R. Šalūgai nuosavybės teise priklausančias kino teatro „Romuva” akcijas ir taikos sutartimi baigti teisminį ginčą tarp UAB kino teatro „Romuva” bei UAB „Rosh”. Tapusi vienintele kino teatro savininke, Savivaldybė planuoja bendrovę pertvarkyti į viešąją įstaigą.

Balandžio 30 d. Vyriausybės atstovo Kauno apskrityje potvarkiu sprendimas įsigyti akcijas buvo sustabdytas. Vyriausybės atstovės Rasos Noreikienės teikime buvo teigiama, kad Savivaldybė, įsigydama kino teatro akcijų, pažeidžia LR valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo nuostatas. Įstatyme nurodoma, kad valstybių ar savivaldybių turtas negali būti investuojamas įmonei ar vertybiniams popieriams įsigyti iš fizinių ir privačių juridinių asmenų.

„Kreipiausi į Ūkio ministeriją, kad įvertintų Kauno tarybos sprendimą. Jos teigimu, Tarybos sprendimas yra neteisėtas”, – tvirtino A. Noreikienė.

Atsižvelgdama į Vyriausybės atstovo išsakytą reikalavimą, Savivaldybės administracija parengė alternatyvų Tarybos sprendimo projektą, kuriuo buvo numatoma panaikinti balandžio 26 d. Tarybos sprendimo 1, 3 ir 4 punktus. Balsuodami Tarybos nariai sprendė, ar palikti galioti ankstesnį sprendimą už 350 tūkst. litų perpirkti 15,31 proc. kino teatro akcijų, ar šį sprendimą pripažinti netekusiu galios.

„Kai mažasis akcininkas „užbombarduoja” Savivaldybę teismais ir laikinosiomis apsaugos priemonėmis, realybėje įstatymų nuostatos tampa neįgyvendinamos. Buvome priversti ieškoti kitų sprendimo būdų. Bet matau, kad geri norai klimpsta įstatymų pinklėse. Siūlau Tarybai įpareigoti mane kreiptis tiesiai į Vyriausybę pagalbos šiam klausimui išspręsti”, – teigė meras Andrius Kupčinskas.

Balsuodama miesto taryba paliko galioti ankstesnį sprendimą, kuriame numatoma iš verslininko R. Šalūgos perpirkti kino teatro „Romuva” akcijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: