(c) Kaunas.lt archyvo nuot.

Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė „Žalgirio“ arenos valdymo ir naudojimo koncesijos sutarties pakeitimams. Vietoj konferencijų salių įgarsinimo koncesininkas ketina įrengti amfiteatro konferencijų salę, o vietoje dviejų eskalatorių buvo pasirinkta investuoti į stacionarios ledo gamybos įrangą.

„Koncesijos sutartyje buvo numatyta 17 pozicijų, t.y. įranga, kurią koncesininkas privalo nupirkti ir įrengti naujai statomoje arenoje. Statybų eigoje atsirado poreikis keisti kai kuriuos punktus, nes jie buvo įvertinti kaip nereikalingi arba reikalaujantys didelių investicijų“, – paaiškino Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Mockus.

Koncesijos sutartis su VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas, Žalgirio arenos koncesininku, įsigaliojo nuo 2010 m. kovo 4 d. Siekiant keisti koncesijos sutartį, tam pritarti turi ir miesto Taryba. Be to, keičiant investicijas į kitokią, ji turi būt ne mažesnės vertės nei prieš tai buvusi. Taip pat turi būti atlikti ir pakeitimai techniniame projekte.

Ir arenos architekto, ir Savivaldybės bei koncesininko nuomonės dėl dviejų eskalatorių įrengimo sutapo. Investuoti į minėtus du lauko eskalatorius, kurie turėtų būti eksploatuojami lauko sąlygomis, nelogiška, nes juos eksploatuoti būtų sudėtinga ir koncesininkas ateityje juos laikytų išjungtus.

Vietoj eskalatorių buvo nuspręsta įrengti stacionarią ledo gamybos įrangą, nors siūlomų techninių reikalavimų stacionarios šaldymo sistemos įrengimas kainuotų brangiau nei eskalatoriai.

Tvirtinant koncesijos sutartį joje buvo numatyta įrengti įgarsinimą penkiose konferencijų salėse, t.y. sumontuoti atitinkamą garso aparatūrą šiose salėse. Anot koncesininko, ūkinei veiklai penkių salių nereikia, nes tokių nedidelių konferencijų salių pasiūla Kaune gana didelė, todėl ši investicija yra neefektyvi.

Koncesininkas pasiūlė vietoj minėto konferencijų salių įgarsinimo investuoti į amfiteatro konferencijų salės įrengimą. Tai būtų aukšto lygio apie 300 vietų universali renginių salė, kuri tiktų konferencijoms, koncertams, teatrui, televizijos studijai, video projekcijoms ar kitiems meno ir kultūros renginiams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: