(c) Urtės Latkauskaitės archyvo nuotr.

2010 metais debiutavęs „Teatro dirbtuvių“ projektas, skirtas scenos meno pagrindų pažinimui ir kūrybiškumo ugdymui, šįmet vėl kviečia į užsiėmimus su žymiais teatro menininkais.

Programos metu garsūs Lietuvos menininkai įvairiapusiškai pristatys savo profesinės veiklos sritį, praplės meno pažinimo akiratį, suteiks galimybę susipažinti su kūrybos procesu.

Edukacinė „Teatro dirbtuvių“ programa sudaryta taip, kad pristatytų visas teatro meno sudedamąsias dalis: vaidybą, improvizaciją, kalbą, vokalą, šokį, scenografiją, kostiumo, dramaturgijos ir režisūros meną. Pasak dirbtuvių organizatorių, ši programa skirta besidomintiems teatru ir suprantantiems kūrybą kaip neatsiejamą šiuolaikinio žmogaus gyvenimo dalį.

Vytauto Didžiojo universitetas, bendradarbiaudamas su „Teatro dirbtuvėmis“, pernai suteikė galimybę penkiems Menų fakulteto studentams – Teatrologijos ir scenos menų vadybos programos magistrantams bei menotyros bakalaurantams – dalyvauti užsiėmimuose, kuriuos vedė žymūs teatro menininkai: režisierius Jonas Vaitkus, aktoriai Dalia Michelevičiūtė, Goda Piktytė, Dainius Svobonas, Edita Užaitė, Rimantė Valiukaitė, Andrius Žebrauskas, baleto šokėja Eglė Špokaitė, aktorius ir choreografas Gytis Ivanauskas, scenografės ir kostiumų dizainerės Marta Vosyliūtė, Agnė Kuzmickaitė.

Šiais metais „Teatro dirbtuvių“ meistrų komandą papildė aktorius Ramūnas Cicėnas bei poetas ir eseistas Rolandas Rastauskas.

„Teatro dirbtuvės“ uždarė duris. Ką veiksim šeštadieniais? Ar bus tęsinys?“ – viltingai klausė dalyviai programai pasibaigus. „Teatro dirbtuvių“ organizatoriai su džiaugsmu praneša, kad 80 akademinių valandų trukmės edukacinė programa bus vykdoma ir šiais metais.

Grupės dalyvių skaičius – 35. Išankstinė dalyvių registracija vyksta internetu iki rugsėjo 23 d. Užsiėmimai vyks Kaune ir Vilniuje.

Dalyvio mokestį (950 Lt) prašoma sumokėti iki rugsėjo 30 d.

„Teatro dirbtuvių“ projektui vadovauja aktorė, Vytauto Didžiojo universiteto dėstytoja Goda Piktytė.

Vytauto Didžiojo universiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: