© Luis Quiles

Ispanų menininkas Luis Quiles yra pagarsėjęs dėl savo prieštaringai vertinamų meno kūrinių, kurie atskleidžia bjauriąją visuomenės pusę.

Jis nebijo naudoti visuomenei keblias temas, tokias kaip seksizmas, išnaudojimas, smurtas ir homofobija; iš tikrųjų tai viena iš jo aistrų. Suderinęs savo meninius sugebėjimus ir aštrų protą, Quiles sukuria meną, kuris iš pirmo žvilgsnio sukelia stiprų ir kiek prieštaringą jausmų ir emocijų smūgį.

Priežastys, kodėl Luis Quiles menas sukelia tokį prieštaringumą, yra tokios, kad visuomenė yra nepakankamai išprususi ir pasaulis sukasi tik aplink tuos, kurie nesugeba, ar tiesiog nenori diskutuoti apie tokius sudėtingus dalykus, jau nekalbant apie jų pripažinimą.

Kai kuriems žmonėms Luis Quiles menas įžiebia pasibjaurėjimo jausmą, bet kiekviename jo darbe buvo pasakyta tikroji istorija, pasidalinta ir išreikšta visuomenės baimė, ar atskleista tai, apie ką žmonės, pamatę jo darbus, gali ilgokai pamąstyti.

Nors jo darbai yra tiesiog iliustracijos, jie vistiek priverčia tave pasijausti nepadoriai ir nejaukiai, – ir visa tai dėl to, kad šie piešiniai atspindi pačius nešvariausius dalykus mūsų visuomenėje. Ispanų menininko iliustracijos yra tokios efektingos, nes jos primena gilius visceralinius pojūčius – ar tai būtų, stiprus susijaudinimas, baimė ar pasibjaurėjimas. Luis Quiles darbai publikuojami įvairiuose jo profiliuose internete, tačiau ne visi jų yra tinkami žiūrėti nepilnamečiams.

28 912

3 - Copy 4 - Copy 5 - Copy 6 - Copy 10 - Copy 11

© Luis Quiles

Taip pat skaitykite: Steve Cutts – kovotojas prieš “pamišusią” visuomenę [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: