© Monikos Gumbytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pirmą kartą Lietuvoje koncertinio turo „Back To Front“ metu viešėjęs dainininkas koncerto pradžioje prakalbo lietuviškai, tuom gerokai nustebindamas kokybiškos muzikos dozei pasiruošusius gerbėjus. „Labas, Lietuva. Šį vakarą pradėsime su dviem labai talentingomis atlikėjomis“ – taip Gabrielis pristatė jį „apšildžiusių“ muzikančių duetą iš Stokholmo.

Švedžių pasirodymas buvo neilgas ir nespėjo įkyrėti. Nors dauguma atlikėjo gerbėjų tikriausiai tikėjosi, kad koncertas prasidės užgesus šviesoms, vis dėlto Peteris į sceną išėjo ir pirmą koncerto dalį pradėjo ryškiai apšviestoje arenoje. Taip prasidėjo trijų dalių koncertas. Pirmoji, akustinė dalis, pasak Peterio, klausytojams pateikta kaip užkandis muzikiniam apetitui sužadinti. Pristatęs savo grupės narius ir pritarančiąsias vokalistes, kurios buvo tos pačios švedės, Peteris prisėdo prie pianino ir atliko keletą lyriškų ir šiek tiek liūdno skambesio dainų. Akustinės dalies dainos arenoje kūrė pažįstamą ir jaukią atmosferą. O daina „Come talk to me“ nejučia vertė susimąstyti apie žmogiškųjų ryšių vertę. Galima sakyti, kad pirmoji koncerto dalis buvo skirta klausytojus paruošti emocingai muzikinei kelionei.

© Monikos Gumbytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Vis dar besitęsiant vienai iš lėtų lyriškų dainų, staiga blykstelėjo šviesos, arena aptemo ir trankiais elektrinės gitaros garsais buvo pradėta antra koncerto dalis. Buvo jaučiamas nemažas skirtumas nuo pirmosios gana ramios koncerto dalies. Būgnai, elektrinės gitaros, intensyvios šviesos ir energingas ritmas visiškai pakeitė tiek koncerto atmosferą, tiek klausytojų nusiteikimą. Vis dažniau trypčiojo kojos ir lingavo galvos, o ir pats Peteris scenoje nevengė atlikti šiek tiek juoką keliančių šokio judesių. Antroji koncerto dalis, arba, pasak Peterio, pagrindinis patiekalas susiklausė ypač skaniai. Scenoje dominavo pilkos šviesos ir buvo kuriama tarsi apokaliptinė nuotaika. Ekranuose rodomi vaizdai priminė kadrus iš fimų apie paranormalius reiškinius.

© Monikos Gumbytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Na, o desertui buvo patiektos visos be išimties vieno populiariausių Peterio Gabrielio albumų „So“, išleisto 1986-ais metais, dainos. Publika visai įsišėlo, o ir nuotaika buvo kuriamia vėl visiškai skirtinga. Sceną užpildė raudonos, mėlynos, geltonos šviesos, kurios puikiai derėjo su gerbėjams gerai žinomomis dainomis. Hitas „Don‘t give up“ nuskambėjo ypač emocingai ir nuoširdžiai. Koncertui einant į pabaigą, dauguma klausytojų visiškai atsipalaidavo ir pradėjo šokti bei dainuoti kartu su Peteriu.

© Monikos Gumbytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Koncertą Peteris užbaigė daina „Biko“, skirta 1977-iais žuvusiam Stephenui Biko, kovojusiam už juodaodžių teises. Peteris Gabrielis yra gerai žinomas žmogaus teisių aktyvistas.

© Monikos Gumbytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Visos trys koncerto dalys paliko labai gerą įspūdį. Penktadienio vakarui ypač vykusi muzikinė vakarienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: