Tom Holland kino filmo "Spiderman" kadras

Tikriausiai dažnas mūsų žiūrėdami filmus ar serialus įsijaučiame į veikėjų gyvenimus ir juos lydinčius nuotykius bei intrigas, pamilstame vienus veikėjus, o kitų – negalime pakęsti. Filmai įtraukia, o kartais puiki aktorių vaidyba atrodo tokia reali, kad tampa net sunku atskirti veikėją, nuo realios asmenybės. Seniau be galo populiarūs filmai ir serialai paaugliams vėl atranda savo sėkmės kelią į žiūrovų širdis, tačiau jei kino scenarijai ir sukasi apie mokyklos šokėjas ir universiteto futbolo žaidėjus, pagrindiniai aktoriai – anaiptol nebūtinai būna paaugliai, o kartais, net įkopę į 4-tą dešimtį žmonės. Čia pateikiame sąrašą aktorių, kurie gavę paauglių vaidmenis populiariuose serialuose ar filmuose, išties buvo gerokai vyresni.

Tom Holland

Nuo vaikystės menais ir teatru užsiimantis aktorius savo karjerą kine pradėjo dar 2012-ais, tačiau didžiausią populiarumą jam suteikė Piterio Parkerio – Žmogaus voro rolė superherojų filmuose „Captain America: Civil war“, „Spider-Man: Homecoming“, „Avengers: Infinity war“, „Avengers: Endgame“, „Spider-Man: Far from home“. Jis dažnas svečias ir televizijoje bei humoro laidose. Kai aktorius vaidino paauglį superherojų, prasidėjus filmavimui  jam buvo  buvo 19-a. Šiandien aktoriui 23-eji ir jis jau turi sukaupęs ilgą eilę vaidmenų ir nemenką patirties bagažą bei tikėtina toliau tęs savo vaidmenį kaip Žmogus voras.

Troian Bellisario

Troian Bellisario

Serialų jaunimui mėgėjai šią aktorę turėtų atpažinti iš itin populiaraus televizijos hito „Pretty Little Liars“, kuriame ji filmavosi  net 7 sezonus. Aktorė vaidino vidurinės mokyklos 11-okę Spencer, o realiame gyvenime jai buvo 24-eri. Serialui progresuojant ir įvykus 5 metų šuoliui į ateitį, veikėjos ir aktorės amžius tampa panašesnis, o pasibaigus filmavimams aktorė buvo 31-rių. Po sėkmingos rolės „Pretty Little Liars“ ji prodiusavo ir vaidino filme „Feed“, kuris pasakoja apie su anoreksija susidūrusios paauglės gyvenimą, todėl nuo panašių rolių aktorė pernelyg nenuklydo.

Minka Kelly

Friday Night Lights

Savo aktorės kelią ji pradėjo kultiniame seriale „Friday Night Lights“, kuriame vaidino mokyklos komandos palaikymo šokėją Lylą. Tuo metu, kai prasidėjo filmavimai, jai buvo 26-eri, o kai serialo veikėja baigė mokyklą – 28-eri. Šiandien aktorei jau 39-eri, o jos rolės tapo kiek brandesnės: ji pasirodė ir seriale „Jane the virgin“ ir fantastiniame filme „Titans“. Ji aktyviai užsiima socialiniais judėjimais ir savanoryste, padeda su ekonominiais sunkumais susiduriančioms moterims, yra įsitraukus į politines veiklas.

Rachel McAdams

Rachel McAdams

Ši aktorė tikriausiai daug kam įsiminė iš satyrinės komedijos „Mean girls“, kurioje atliko populiarios, bet niekšiškos Reginos George vaidmenį. Nors komedijos epicentre sukasi mokyklos paauglės ir jų intrigos, aktorei tuo metu buvo 25-eri. Vėliau ji pasirodė tokiuose filmuose kaip „The Notebook“, „The time traveler’s wife“ ir „Game Night“. Šiuo metu aktorė yra pakankamai gerai žinoma ir mėgstama Holivude. 2018-ais duodama interviu leidiniui „Glamour“ ji teigė, kad vaidmuo „Mean girls“ suteikė jai ilgalaikę karjerą, tačiau ši rolė ją vis dar persekioja.

Gabrielle Union

10 things I hate about you

Viena pirmųjų šios aktorės rolių buvo romantinėje komedijoje, kuri vėliau sulaukė didelio pasisekimo „10 things I hate about you“. Čia ji  atliko vienos pagrindinių veikėjų – Biancos, geriausios draugės 10-okės Chastity vaidmenį, nors tuo metu aktorei buvo 26-eri. Po metų, ji pasirodė komedijoje „Bring it on“, kurioje vaidino pagrindinę mokyklos komandos palaikymo šokėją. Dabar jai 46-eri ir ji toliau sėkmingai tęsią karjerą ir vaidina filmuose, o paauglės rolių nebesiima. Vieni paskutiniųjų jos filmų – komedija „Girls Trip“ ir trileris „Breaking in“.

Cam Gigandet

cam gigandet easy a film movie

Aktorius savo karjerą pradėjo 2004-ais seriale „OC“, o 2008-ais vaidino romantiniame siaubo filme „Twilight“. Didesnio dėmesio jis sulaukė dėka rolės nuotaikingoje komedijoje „Easy A“, kurioje atliko katalikiškos mokyklos mokinio ir mergišiaus Micah vaidmenį. Tuo metu jam buvo 27-eri, o į filmo scenarijų net buvo įtrauktas pokštas apie aktoriaus amžių. Jis ir toliau tęsia savo aktorystės karjerą ir filmuojasi serialuose bei yra pasinėręs į šeimos kūrimą.

Rebel Wilson

Rebel Wilson Pitch Perfect film movie

Dažna Holivudo komedija neapsieina be keisto, kitokio, nestandartinio, dažniausiai apkūnaus herojaus. Aktorė Rebel Wilson tokį vaidmenį, panašu, prisiėmusi ne tik ekrane, bet ir tikrame gyvenime. Tiesmukiška, nevengianti pasišaipyti nei iš kitų, nei iš pačios savęs, mergina neabejotinai netelpa į standartinius Holivudo žvaigždės rėmus. Tiesa, per netrumpą aktorės karjerą ši mergina niekada nebuvo atvira knyga ir vangiai dalijosi realiais savo gyvenimo įvykiais. Ji ne kartą yra minėjus faktus apie savo vaikystę, kurie, kaip vėliau paaiškėjo, buvo pagražinti. Kaip yra skelbęs australų žurnalas „Woman’s day”, ji melavo dėl savo tikrojo amžiaus ir vardo. Kai gavo ją išpopuliarinusią rolę filme „Pitch perfect”, kuriame vaidino 19-metę universiteto pirmakursę, aktorei buvo 32-eji. Dabar jai 39-eri, o pati aktorė tikino, kad niekada nesiekė meluoti apie savo amžių, tiesiog nepataisė žurnalistų padarytos klaidos.

Lea Michele

Lea Michele glee

Aktorė nuo vaikystės sukiojasi muzikos ir aktorystės pasaulyje,tačiau pirmą žymią rolę gavo 2009-ais muzikiniame seriale „Glee“, kuriame įkūnijo gerą ir paklusnią, bet dramatišką mokinę Rachel. Tuo metu aktorei buvo 22-eji. Pasibaigus serialui ji pasinėrė į darbus Broadway scenoje, 2015-ais filmavosi siaubo seriale „Scream Queens“, kuriame atliko  universiteto studentės vaidmenį. Dabar ji daugiau užsiima muzika, nei aktoryste bei neseniai ištekėjo.

Jason Earles

Jason Earles Hanna Montana

„Disney” kanalas išaugino ne vieną kartą žymių aktorių ir daininkų, viena tokių yra ir  Miley Cyrus, kuri tuo metu buvo geriau žinoma savo vaidmens – Hanos Montanos vardu. Muzikiniame seriale kartu su ja filmavosi ir Jason Earles, kuris vaidino jos vyresnįjį brolį Jacksoną. Aktorius tuo metu buvo 29-erių, o  jo vaidinamas personažas buvo paauglys. Šiandien aktorius, kuriam dabar jau 42-eji, ir toliau užsiima vaidinimu, tačiau pasitenkina gerokai mažesnėmis ir trumpalaikėmis rolėmis.

Judd Nelson

Judd Nelson

1985-aisiais  juostoje paaugliams „The breakfast club” pasirodęs ir populiarumą pelnęs aktorius atliko mokyklos maištautojo John’o vaidmenį, tačiau pačiam aktoriui buvo 25-eri ir buvo vyriausias iš 5 pagrindinių aktorių. Filmas tapo kultiniu, o juo žavisi net šiuolaikiniai paaugliai. Dabar aktoriui 59-eri ir jis toliau sėkmingai vaidina. Paskutinės jo rolės buvo filmuose: „Nurse 3D“, „Bigfoot wars“ ir „Billionaire boys club“.

Anna Kendrick

Anna Kendrick Twilight

Viena pirmųjų žymesnių aktorės rolių buvo filme paaugliams „Twilight”, kuriame ji atliko pagrindinės veikėjos Belos, klasės draugės Jessic’os vaidmenį. Aktorei tuo metu buvo 23-eji. Kai ji pasirodė didelio populiarumo sulaukusiame filme „Pitch perfect“ jai buvo 27-eri, o ji atliko studentės Becos vaidmenį. Dabar aktorė yra sukaupusi nemažą vaidmenų kraitį ir renkasi brandesnes roles, tokiuose filmuose kaip „A simple favor”.

Gregg Sulkin

MARVEL'S RUNAWAYS -- "Hostile" - Episode 110 - The Runaways face off with their parents. But when Jonah arrives unexpectedly with a new game plan, the kids realize they are in over their heads. Chase Stein (Gregg Sulkin), shown. (Photo by: Greg Lewis/Hulu)

Kaip ir daugelis jaunų šios kartos atstovų, šis aktoriaus savo aktorystės karjerą pradėjo nuo vaidmenų „Disney” kanale, kuriame filmavosi seriale „Wizards of Waverly place“ ir „As the bell rings“ . Dabar jis geriau žinomas iš  fantastinio serialo apie superherojus „Runaways”, kuriame atlieka mokinio Chase’o vaidmenį, nors pačiam aktoriui jau 27-eri. Kitais metais jis turėtų pasirodyti juostoje „A Cindarella story: Christmas wish“, taigi nuo jaunatviškų vaidmenų aktorius nenutolsta.

Ashleigh Murray

Ashleigh Murray

Populiariame seriale paaugliams „Riverdale” muzikuojančios mokinės Josie vaidmenį atliekančiai aktorei išties yra 32-eji. Tačiau, ji ne vienintelė aktorė seriale, kuri yra vyresnė už savo personažą. Cole Sprouse, kuris vaidina Jughead, Madelaine Petsch, kuri atlieka Cheryl vaidmenį bei Camila Mendes vaidinanti Veronicą yra 24-erių. Tiesa, Ashleigh Murray yra viena vyriausių aktorių seriale, kuri atlieka paauglės vaidmenį. Ji pati yra tikinusi, kad turi jauną veidą ir atrodo beveik 10 metų jauniau.

Francia Raisa

Secret life of the American teenagers

Nors socialinėse medijose mergina dažniau linksniuojama ne kaip puiki aktorė, bet kaip geriausia Selenos Gomez draugė, ji turi nemenką aktorystės bagažą ir  vaidina nuo paauglystės. Būdama 20-ies ji vaidino moksleivę Adrianą seriale „Secret life of the American teenagers“. Šiuo metu  ji vaidina seriale „Grownish“, kuriame ji universiteto ketvirtakursė, tačiau realiame gyvenime aktorei 30. Dabar aktorė ne tik sėkmingai vaidina, bet ir siekia skleisti žinias apie lotynų amerikiečių kultūrą, nes pati yra kilusi iš Hondūro ir Meksikos.

Ross Butler

13 reasons why

Sensacija tarp paauglių tapęs serialas „13 reasons why“ koncentruojasi į jaunuolių gyvenimus, aktualijas ir tamsias paslaptis bei patyčias, tačiau pagrindiniai veikėjai anaiptol ne paaugliai. Ross Butler atlieka sportininko Zach vaidmenį, nors aktoriui – 29-eri. Jis taip pat pasirodė serialuose „Teen wolf“ ir  „Riverdale“, kuriuose irgi atliko moksleivio vaidmenis. Seriale „13 reasons why“ aktorius turėtų pasirodyti ir 3 sezone. Jis vaidins ir antroje romantinės komedijos „To all the boys I’ve loved before“ dalyje, kurioje įkūnys moksleivį ir pagrindinio veikėjo Peter geriausią draugą Trevorą.

Blake Lively

No Merchandising. Editorial Use Only. No Book Cover Usage. Mandatory Credit: Photo by K C Bailey/Cw Network/Kobal/REX/Shutterstock (5886128s) Blake Lively Gossip Girl - 2007 Cw Network USA Television
Nors ji vaidina nuo mažų dienų ir savo karjerą pradėjo nuo pasirodymo trilogijoje „The sisterhood of traveling pants“ 2005-ais, geriausiai žinoma ji tapo kaip ilgakojė blondinė Serena iš serialo „Gossip girl“, pasirodžiusio 2007-ais. Serialui startavus aktorei buvo 20, o ji vaidino 16-tę paauglę. Serialui pasibaigus ji tapo populiaria Holivude bei socialiniuose tinkluose ir dabar  užsiima kitokiais vaidmenimis: pasirodė filmuose „Age of Adaline“, „A simple favor“ bei sėkmingai kuria šeimą su aktoriumi Ryan’u Reynolds’u.

Taip pat skaitykite: 15 žymių moterų viešai prisipažinusių apie atliktus abortus

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: