Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusija visuomet jums atrodė paslaptinga, viliojanti šalis? Jaučiate trauką azartui ir nuotykiams? Sužaiskite šį tą geriau nei rusiška ruletė. Pajauskite Rusijos kasdienybę savo kailiu. Teisingi atsakymai testo apačioje. Pradedam!

1. Jūs buvęs senatorius. Jus kaltina žiauriu išprievartavimu. Teisme neneigiate savo kaltės, tačaiu tvirtinate buvęs apsėstas piktosios dvasios, kadangi buvote pervargęs nuo streso, susijusio su naujagimio jūsų šeimoje gimimu. Jus nuteis:

A) 10 metų griežto režimo kolonijoje

B) 6 metai griežto režimo kolonijoje

C) 4 metai lygtinai

 

2. Jūs rajono savivalybės tarybos narys, draugaujate su vietinių banditų vadeiva, kuris nužudo 12 žmonių, tame tarpe ir vaikai, o po to slėpdamas įrodymus kūnus sudegina. Jūs žinote apie nužudymus ir padedate slėpti įkalčius. Jus nuteis:

A) 5 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

B) 2 metai laisvės atėmimo lygtinai

C) pinigine bauda

 

3. Jūs susipykote su žmona ir bandydamas susitaikyti iš kaimyno sodo nuskinate 35 gėlių žiedus. Po sulaikymo jūs aktyviai bendradarbiaujate su tyrėjais ir visiškai pripažįstate savo kaltę. Jus nuteis:

A) 2 metai griežto režimo kolonijoje

B) 2 metai laisvės atėmimo lygtinai

C) pinigine bauda

 

4. Jūs rajono teismo pirmininkas. Sutikęs gatvėjė studentę, kuri atlieka jūsų įstaigoje praktiką, pasikviečiate į namus ir nugirdęs alhoholiu bei žiauriai sumušęs ją prievartaujate. Jus nuteis:

A) 6 metai griežto režimo kolonijoje

B) 3 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) išteisins

 

5. Jūs stambios regiono viršininkės, vadovaujančios vietiniam rinkimų biurui, „Vieningos Rusijos“ narės duktė. Grubiai pažeisdama eismo taisykles pervažiojate du šaligatviu ėjusius pėsčiuosius. Vienas iš jų žūna vietoje, kitas visam gyvenimui lieka invalidu. Jus nuteis:

A) 10 metų griežto režimo kolonijoje

B) 3 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) 3 metai laisvės atėmimo lygtinai

 

6. Jūs veterinaras, konferencijoje kolega paprašo parduoti jam nuskausminančių vaistų „Ketamino“. Prašytojo žodžiais, jis puikiai žino, kad preparatas neseniai uždraustas, bet be jo gyvūnai nepajėgia iškęsti sudėtingų operacijų. Jūs sutinkate, tačiau paaiškėja, kad „kolega“ užsimaskavęs pareigūnas. Jus nuteisia:

A) 8 su puse metų griežto režimo kolonijoje

B) 1 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) išteisins

 

7. Jūs švenčiate draugo gimtadientį. Girtutėlis sėdate už vairo ir įsirėžiate į policijos automobilį. Vienas iš pareigūnų žūna vietoje, kitas patiria sukias daugybines traumas. Jus nuteisia:

A) 10 metų griežto režimo kolonijoje

B) 5 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) 4 metai laisvės atėmimo lygtinai

(Pamiršome pasakyti: jūs žymus valdančiosios partijos veikėjas)

 

8. Jūs nedidelės gyvenvietės deputatų sueigos pirmininkas, „Vieningosios Rusijos“ narys, bokso sporto meistras. Važiuodami miesto gatvėmis jūs pastebite du jaunus žmones einančius pėsčiųjų perėja, tiesiai prieš jūsų automobilį. Sustabdęs automobilį, išlipate kartu su sūnumi ir žiauriai juos sumušate. Jus nuteisia:

A) administraciniu areštu

B) 1 metai laisvės atėmimo lygtinai

C) byloje jus pripažins nukentėjusiu, o nuketėjusius perkvalifikuos į kaltinamuosius priteisiant jiems baudas ir pataisos darbus

 

9. Jūs daugiavaikis popas, kalėdinio pasniko įkarštyje visiškai girtutėlis sėdate už automobilio vairo ir sustojime numušate dviejų vaikų motiną, kuri žūna vietoje. Išsigandęs siūlote aukos artimiesiems pinigus, bet jie atsisako juos imti. Jus nuteisia:

A) 8 metai griežto režimo kolonijoje

B) 4 metai lengvo režimo pataisos kolonijoje

C) 2 metai laisvės atėmimo lygtinai ir vairuotojo pažymėjimo netekimas

 

Atsakymai:

1-      C

2-      C

3-      A

4-      C

5-      C

6-      A

7-      C

8-      C

9-      C

 

Testas sudarytas remiantis žurnalo „Esquire“ duomenimis apie kelių pastarųių metų realius kriminalinius įvykius Rusijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: