© Will Wilson

Will Wilson – amerikiečių kilmės tapytojas surrealistas, savo karjerą  pradėjo 1980 metais, kai John‘o Pence‘o Galerijoje, San Fransiske, surengė pirmąją darbų ekspoziciją. Nuo tada įvyko dar 14 sėkmingų asmeninių jo parodų – daugiausia toje pačioje galerijoje, dailininko kūriniai taip pat buvo eksponuojami ir kitose galerijose bei muziejuose JAV ir Kinijoje. Dailininkas per metus nutapo maždaug 8-10 darbų.

Will Wilson daugiausia dėmesio savo kūriniuose skiria detalėms ir smulkmenoms. Taip sukuriami tikroviški, tačiau tuo pat metu  įnoringi ar net surrealistiniai darbai. Kiekvienu piešiniu norima kažką pasakyti, kiekvienas darbas – su idėja, kuri dažniausiai atsiskleidžia pavadinime.

Menininko kūrybą galima skirstyti į kelias dalis. Portretuose vaizduojami  įvairaus amžiaus, rasės bei socialinės padėties asmenys, stengiamasi atskleisti  jų emocijas bei išgyvenimus. Kitas piešinių tipas – autoportretai, kuriuose Will Wilson tapo save įvairiuose amplua – įsistebeilėjęs į kompiuterio monitorių nevala, veido formos kaukė ar skulptūra.

Autoriaus surrealistinės iliustracijos  yra išties neįprastos – pradedant nuo būgnais grojančių pelių ir baigiant skraidančiu aštuonkoju. Bene patys  įspūdingiausi darbai yra nutapyti trompe l‘oeil  technika, kuri  yra trijų dimensijų – stengiamasi sukurti įspūdį, kad piešinyje objektai yra  vienas nuo kito nutolę.

Kūrėjo darbų yra įsigiję įvairūs muziejai, kolekcionerių korporacijos bei privatūs kolekcionieriai. Darbus nėra paprasta įsigyti, pirkėjai turi iš anksto informuoti muziejų personalą ir laukti eilėje, kol paveikslai bus leidžiami parduoti. Will Wilson darbų kainos svyruoja nuo 9500 iki 150 000 JAV dolerių.

© Will Wilson

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: