Turkija - iš arčiau
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Nuo 2011 metų rugsėjo mėnesio Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija dalyvauja Švietimo mainų paramos fondo finansuojamame Comenius daugiašalių partnerysčių projekte „Wie gut kennst du mich?“.

Šio projekto pagrindinis tikslas – susipažinti su kitų šalių kultūra, tradicijomis, papročiais, tobulinti vokiečių kalbos žinias.

Projektas „Wie gut kennst du mich?“ („Kaip gerai mane pažįsti?“) jau įsibėgėjo: visų dalyvaujančių mokyklų atstovai susitiko Sivo mieste, Turkijoje.

Partnerystė užmegzta tarp keturių valstybių: Turkijos, Lietuvos, Vengrijos ir Rumunijos. Deja, veiklos pradžioje iš projekto pasitraukė Ispanijos atstovai. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijai atstovavo 3 gimnazijos mokiniai: E. Padgurskaitė, J. Knyšius, K. Urnaitė, gimnazijos direktorius A. Bučnys, pagrindinio ugdymo skyriaus vedėja J. Jukštaitė bei projekto koordinatorė K. Andriukevičienė.

Susitikimo Turkijoje metu penkias dienas buvo vykdytos įvairios veiklos: kiekvienos šalies atstovai pristatė savo parengtus darbus – pristatymus: „Mano miestas, mano mokykla“, „Mūsų valgymo kultūra“ bei video medžiagą „Kaip gerai mane pažįsti – Turkija?“ ; mokiniai pradėjo rengti žodyną 6 kalbomis, kuris bus vienas iš šio projekto rezultatų.

Pažintis su Turkijos kultūra bei tradicijomis vyko Sivo kongreso muziejuje, kuriame projekto dalyviai susispažino su Turkijos istorija; Sivo gubernatūroje svečius labai šiltai priėmė miesto meras, pristatęs Sivą ir pasidžiaugęs, kad jo miestui teko garbė dalyvauti tokiame naudingame, įdomiame šviečiamojo pobūdžio projekte.

Sivo muzikos mokykloje visi projekto dalyviai susipažino su turkų liaudies šokiais bei dainomis ne tik stebėdami, bet ir patys dalyvaudami. Susipažinę su įdomia, turtinga ir gilias tradicijas turinčia Turkijos kultūra visi projekto dalyviai turėjo galimybę pažinti ir Turkijos gamtos stebuklus aplankę Kapadokiją ir Kangalą.

Mokiniai po šios išvykos tikrai galės teigti geriau pažįstantys Turkiją, nes jiems teko galimybė gyventi turkų šeimose bei pajusti įprastą, kasdieninį Sivo gyvenimo ritmą.

Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos atstovai džiaugiasi tokiu šiltu turkų priėmimu, suteikta galimybe pažinti šią šalį ir tvirtai teigia, kad Turkijoje turi ne tik partnerių, bet ir tikrų draugų, pas kuriuos norisi sugrįžti. O kol kas planuojamas partnerių priėmimas Lietuvoje: Jau kitų metų pavasarį Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija taps projekto šeimininke. Atėjo laikas Europos ir Azijos atstovams pažinti mūsų šalį iš arčiau.

Veikla buvo finansuota iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: