© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvoje pagyvenusiems žmonėms gyventi geriau nei Lenkijoje, Graikijoje, Rusijoje ar Baltarusijoje, bet kiek blogiau nei kitose Baltijos šalyse, rodo antradienį paskelbtas tarptautinis tyrimas.

“Global Age Watch” indekse Lietuvai skirta 50-oji vieta iš 91 įvertintos šalies. Lietuva įvertinta gana gerai dėl išsilavinimo ir darbo rinkos, bet šalies vertinimą numušė senolių jaučiamas nesaugumo jausmas ir nepasitenkinimas pilietinėmis laisvėmis, skelbia tyrimo autoriai.

Tyrimo duomenimis, geriausios šalys pagyvenusiems žmonėms Švedija, Norvegija ir Vokietija. Sąrašo apačioje atsidūrė Afganistanas, Tanzanija ir Pakistanas.

Estijai skirta 29-oji vieta, Latvijai- 45-oji. Kaimyninė Baltarusija liko 60-a, Lenkija – 62-a, Rusija-78. Prastai iš ESšalių įvertintos Kipras ir Graikija (57 ir 58 vietos).

Britanijoje įsikūrusi organizacija “Help Age International” ir Jungtinės Tautos tyrimą paskelbė spalio 1 dieną minimos Pasaulinės pagyvenusių žmonių dienos proga.

Valstybės surikiuotos atsižvelgiant į pajamas, sveikatą, išsilavinimą, darbo rinką ir aplinką, sukurtą pagyvenusiems žmonėms.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: