(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rugpjūtį kontrolinį turnyro Palangoje testą puikiai išlaikiusios Lietuvos U-17 futbolo rinktinės laukia sunkus egzaminas. Trečiadienį Kaune ir Marijampolėje prasidės UEFA U-17 jaunimo čempionato atrankos turnyras, kuriame lietuviai varžysis su Danijos, Velso ir Belgijos komandomis.

Laukia aukšto rango varžovai

Šiemet atrankos cikle bus kaip reta jauna – trečdalis žaidėjų yra metais jaunesni (8 iš 23), o keturi iš jų greičiausiai žais startinėje sudėtyje. Komandos pagrindą sudaro Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai.

Trečiadienį lietuviai Kaune susitiks su Belgijos rinktine, kuri prieš pora metų Airijoje privertė mūsiškius patirti patyrė skaudžią nesėkmę. “Tose rungtynėse mums labai nepasisekė. Ši Belgijos rinktinė yra išties stipri, bet mes galime ir privalome kovoti dėl pergalės“, – teigė Lietuvos U-17 rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys.

Penktadienį lietuvių varžove bus Velso ekipa, kurios penki žaidėjai pernai jau pajautė pergalės skonį pirmajame U-17 atrankos etape žaisdami su vyresniais futbolininkais, o atrankos turnyrą Lietuvos futbolininkai baigs dvikova su Danija.

U-17 rinktinių reitinge, kurį pagal pastarųjų metų pasirodymus UEFA sudaro prieš burtų traukimą, lietuviai gerokai atsilieka nuo būsimų varžovų (Belgija 8, Velsas 22, Danija 27, Lietuva 49).

Vis tik A.Vingilys pabrėžė, kad tiki savo auklėtiniais: „Matau kad mūsų komanda turi charakterį ir yra nusiteikusi jį pademonstruoti. Nesiruošiame lengvai atiduoti pergalės ir esame nusiteikę pakovoti dėl kelialapio į kitą etapą.“

Į kitą etapą pateks po dvi pirmąsias atrankos grupių komandas, o taip pat dvi geriausios trečiosios ekipos.

Planus koregavo kelios netektys

Dar prieš pasiruošimo stovyklą lietuvių planus pakoregavo žaidėjų traumos ir ligos. Dėl įplyšusio raumens į stovyklą Palangoje negalėjo atvykti vienas perspektyviausių komandos saugų Gratas Sirgėdas, kuris savo kūrybingu ir brandžiu žaidimu prieš mėnesį jau spėjo sužavėti nemažai futbolo specialistų.

Komandai taip pat gali tekti verstis be dar vieno gabaus žaidėjo Mykolo Krasnovskio, kurį užklupo liga. Visgi treneriai laukia gydytojų sprendimo ir tikisi, kad šis saugas prisidės prie rinktinės. Dar vienam rinktinės nariui Pauliui Lapui buvo diagnozuotas plaučių bronchitas, o rinktinės vartų sargą Tautvydą Zavicką kamuoja sinusitas.

“Ypač skaudžios G.Sirgėdo ir M.Krasnovskio netektys, tačiau tai yra puikus šansas kitiems rinktinėms nariams įrodyti savo vertę”, – sakė rinktinės treneris Antanas Vingilys.

Lietuvos U-17 rinktinė visas rungtynes žais Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione, o varžovai tarpusavyje kausis Marijampolėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: