darbopartija.lt archyvo nuotr.

Užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui atsisakius skirti viceministru Darbo partijos kandidatą, valdančiosios koalicijos sutartis buvo sulaužyta, sako “darbietis” pirmasis Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys, pranešė naujienų portalas 15min.lt.

“Tai yra koalicinės sutarties pažeidimas vienaip ar kitaip, jei nėra skiriamas postas Užsienio reikalų ministerijoje. Koalicinė sutartis jau yra sulaužyta, bet jei ji bus sulaužyta taip, kad nebus paskirta 13 mums numatytų viceministrų, tai klausimas, ar ji išvis yra galiojanti”, – sakė V.Gapšys.

Anot jo, Darbo partija pirmadienio koalicijos Politinėje taryboje reikalaus, kad jai nesuteikus viceministro posto Užsienio reikalų ministerijoje, už praradimą būtų kompensuota postu kitoje ministerijoje.

“Jei neskirs jo viceministru šioje pozicijoje, mes reikalausime, kad būtų kažkaip tai kompensuota. Mes turime išlaikyti 13 viceministrų”, – teigė Darbo partijos vicepirmininkas.

Socialdemokratas L.Linkevičius dėl kompetencijos stokos užsienio reikalų viceministru atsisakė skirti “darbiečių” deleguotą Mantvydą Bekešių.

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija “Tvarka ir teisingumas” bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: