darbopartija.lt archyvo nuotr.

Prezidentei į švietimo ir mokslo ministrus netikęs kandidatas “darbietis” Vydas Gedvilas atmeta visus teiginius, dėl kurių jo kandidatūra neįtiko prezidentei, ir sako, kad savo garbę gins teisme.

“Jeigu aš žinočiau tas pažymas, žinočiau, kas ten parašyta, galėčiau gintis. Dabar aš jokių galimybių neturiu gintis ir, manau, kad tiktai viena galimybė man lieka – eiti per teismus. Man ne tiek dabar svarbu, aš būsiu ar nebūsiu ministru, bet labai svarbu apginti savo garbę,” – LRT Televizijos naujienų tarnybai penktadienį sakė V.Gedvilas.

Jis sako, kad situacijai neišsisprendus, Seime gali būtų inicijuotos pataisos, kad pažymos turi būti paviešintos, jeigu to nori jose minimi žmonės.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymoje rašoma, kad prezidentei netikęs kandidatas į švietimo ministrus “darbietis” Vydas Gedvilas “protegavo” savo partiečio Gintaro Furmanavičiaus ir nepartinio Edžio Urbanavičius kandidatūras į Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovo pareigas, teigia LRT televizijos laidos “Dėmesio centre” šaltiniai.

KKSD vadovu vėliau buvo paskirtas E.Urbanavičius.

V. Gedvilas laidoje “Dėmesio centre” ketvirtadienį teigė, kad yra kalbėjęsis su sporto bendruomenės atstovais apie kandidatūras, tačiau asmenų neprotegavo.

Premjeras Algirdas Butkevičius laidoje teigė, kad pats atmetė G.Furmanavičiaus kandidatūrą ir pasirinko antruoju kandidatu siūlytą E.Urbanavičių. Jis taip pat paneigė galimą protegavimą ir teigė, kad politikai turi teisę išsakyti savo nuomonę apie kandidatus.

“G.Fumanavičius man netiko ir po to buvo pasirinktas E.Urbanavičius. Dabar kažkoks sąmokslo teorijų kūrimas vyksta. Ir dėl to aš pateikiau, matydamas kad man sukėlė labai didelių įtarimų tos pažymos teisingumas arba atsakomybė tų žmonių, kurie rašė ją”, – kalbėjo A.Butkevičius.

“Dėmesio centre” šaltinių teigimu, pažymoje taip pat rašoma, kad Lietuvos krepšinio federacija apmokėjo V. Gedvilo nakvynę viešbutyje. Šis teigia, kad daugybę kartų yra dalyvavęs trenerių seminaruose.

Daugiau jokio turinio, šaltinių teigimu, STT pažymoje nėra.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pranešė, kad neskirs Darbo partijos atstovo Vydo Gedvilo švietimo ir mokslo ministru, atsižvelgdama į STT pateiktą informaciją. Pasak prezidentės, STT “pateikti duomenys neleidžia net svarstyti šios kandidatūros teikimo į ministrus”.

Prezidentei ir premjerui pateikta STT pažyma yra nevieša. Premjeras teigė, kad joje esanti informacija neužkerta galimybės skirti V. Gedvilą ministru.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: