(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybėje viešėjo Garliavos vaikų dienos centro lankytojai. Savo kabinete juos priėmė meras Valerijus Makūnas, trumpai ir suprantamai papasakojo apie Savivaldybę, jos veiklą, priimamus sprendimus. Drąsūs ir smalsūs vaikai uždavė nemažai klausimų rajono vadovui, papasakojo, ką jie veikia dienos centre. Susitikimui baigiantis apsikeista dovanomis – vaikai merui dovanojo vieno iš jų nupieštą paveiksliuką, meras jauniesiems svečiams – saldainių ir knygą apie Kauno rajoną.

Kelių ir transporto skyriuje vaikai žemėlapyje vaizdžiai susipažino, koks didelis Kauno rajonas, kur yra Garliava ir vietovės, iš kurių jie važinėja į Dienos centrą. Būtent šis skyrius atsakingas už vaikų pavėžėjimą ir išlaidų transporto bendrovėms padengimą. Vaikams priminta, kaip reikia elgtis keliuose ir gatvėse, viešajame transporte, įteikti atšvaistai, kad jie būtų saugesni.

Taip pat Dienos centro vaikai apsilankė Vaiko teisių apsaugos ir Socialinės paramos skyriuose. Tačiau didžiausią įspūdį jiems paliko salė, kurioje posėdžiauja Tarybos nariai. Vaikai smalsavo, kieno vietose jie sėdi, vardijo tarybos narių pavardes, klausė, kur jų vietos ir tvirtino, kad užaugę taip pat norėtų būti politikais.

Garliavos vaikų dienos centras Krizių centre veikia nuo vasario 1 dienos. Jį lanko keturiolika vaikų nuo 7 iki 18 metų amžiaus, augančių socialinės rizikos šeimose. Kauno rajono socialinių paslaugų centras 2010 m. teikė paraišką ir gavo finansavimą LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos paskelbtam Vaikų dienos centro projektui. Jo tikslas – socialinės rizikos šeimose gyvenantiems vaikams bei jų tėvams teikti socialines, psichologines paslaugas, organizuoti vaikų užimtumą, ugdyti kūrybiškumą, bendravimo ir gyvenimo įgūdžius.

Dienos centras veikia kiekvieną darbo dieną nuo 13 iki 17 val., vaikai dalyvauja organizuojamoje veikloje, paruošia pamokas, pavalgo. Su jais bendrauja socialinis darbuotojas ir psichologas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: