(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, reaguodamas į verslininkų prašymą, siūlo jau dabar rengti Tarybos sprendimus dėl vasaros lauko kavinių atleidimo nuo rinkliavos.

Į miesto vadovą kreipėsi UAB “Perkūno namai” direktorius su prašymu atleisti bendrovę nuo vietinės rinkliavos už lauko kavinę ir licencijos mokesčio verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais kurortinio, poilsio ir turizmo metu.

“Šiais metais jau bus trečiasis sezonas, kai Nemuno krantinėje prie Vytauto bažnyčios įrengtame vasaros renginių amfiteatre vyks aktyvus kultūrinis gyvenimas. Įvertinant ekonominę situaciją ir tai, kad Nemuno krantinės renginiai pagyvina ne tik senamiesčio, bet ir viso miesto kultūrinį gyvenimą bei turizmo įvaizdį, prašome savivaldybės Taryboje apsvarstyti klausimus dėl atleidimo nuo rinkliavos”, – rašte rašo UAB “Perkūno namai” generalinis direktorius Vidimantas Žekas.

“Paprašiau administracijos atsižvelgti į verslininkų prašymą ir pateikti miesto tarybai sprendimo projektus dėl vasaros lauko kavinių atleidimo nuo rinkliavos nelaukiant vasaros pradžios, kad verslo bendruomenės atstovai galėtų jau dabar planuotis lėšas ir pasirengti sezonui”, – sakė miesto meras A. Kupčinskas.

Kauno centre dirbantys verslininkai ir pernai buvo atleisti nuo rinkliavos už prekybą lauko kavinėse.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: