Lapkričio 6 dieną į Kauną iš įvairiausių Lietuvos kampelių rinkosi Vytauto Didžiojo universiteto absolventai. Šią dieną visi šventė VDU absolvento dieną. Šventėje dalyvavo ir VDU absolventas Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Be tradicinio aukciono bei susitikimų, šiemet studijas jau baigusių absolventų laukė smagi džiazo muzika, galimybė geriau pažinti savo studijų miestą. Gražia tradicija tapusi Absolvento diena šiemet buvo skiriama temai „Universitetas – kaip gyvenimo šansas“.

Absolvento dienos proga skverelyje šalia VDU rūmų (K. Donelaičio g. 52) buvo atidengta menininko Tomo Žukausko skulptūra „Radinys“. Taip pat buvo atidaryta fotografijų paroda „Didžioji Lietuva“, kurios autorė – Kovo 11-osios akto signatarė Birutė Valionytė.

Visų šventės svečių laukė staigmena – dar spaustuvės dažais kvepianti knyga „Kauno atradimai“. Šis leidinys – tai kitoks VDU studentų, dėstytojų, profesorių žvilgsnis į miestą, jų asmeniški pasakojimai, pristatantys svarbiausius miesto istorijos, universitetinės kultūros, meno, architektūros, fotografijos, teatrinio bei literatūrinio gyvenimo momentus ir kviečiantys atrasti juos šių dienų Kaune. Leidinyje taip pat pateikiamas informatyvus 100 lankytinų objektų mieste gidas bei žemėlapis.

Vakarinė šventės programa prasidėjo europarlamentaro, VDU profesoriaus Leonido Donskio paskaita „Universitetas – kaip gyvenimo šansas“. Vėliau absolventai buvo kviečiami įsigyti vienetinių, nepakartojamą istoriją turinčių objektų tradiciniame aukcione „Iš širdies į širdį“, kuriame surinktos lėšos bus skirtos VDU bibliotekai.

Tarp siūlomų įsigyti vertybių buvo VDU krepšinio komandos centro puolėjo Dariaus Šilinskio apranga ir VDU studentų iškovotas Europos jaunimo čempionato sidabro medalis, pirmasis Kauno mero, VDU absolvento Andriaus Kupčinsko darbo lagaminėlis, prof. Leonido Donskio knyga, vakarienė su VDU rektoriumi ir jo komanda, taip pat kompasas su Rektoriaus parašu.

Aukcione mero A. Kupčinsko padovanotą pirmąjį darbo lagaminėlį įsigijo VDU infrastruktūros prorektorius Vaidotas Viliūnas.

Šventinę programą vainikavo festivalio „VDU džiazo jungtys“ koncertas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: