Lapkričio 15 dieną, 18 valandą VDU Menų galerijoje „101“ (Laisvės al. 53, Kaunas) atidaroma jaunąją kūrėjų kartą atstovaujančios menininkės Židrijos Janušaitės tapybos darbų paroda „Laisvas erdvės žaismas“.

„99 % atomo yra tuščia erdvė.

Lieka 1% protonams, neutronams ir elektronams, kuriuos sudaro sunkiai atrandamos subatominės dalelės. Subatominės dalelės yra ne tik labai mažos ir greitos, bet ir trumpalaikiškos. Dalelės gali atsirasti ir dingti per 0,000000000000000000000001 sekundės dalį (10-24 sekundės). Net ir pačios nerangiausios iš tų nestabiliųjų dalelių išlieka ne ilgiau kaip 0,0000001 sekundės dalį (10-7 sekundės). Viename kubiniame metre telpa apie 1030 atomų.“

Savo darbuose parodos autorė deklaruoja, jog mumyse, aplink mus – tėra tuščia, pilna veiksmo ir kitimų erdvė. Ž. Janušaitė pristatydama tapybos kūrinius remiasi formos ir tuštumos idėja: jungia abstrakciją su realiais vaizdais, kurie persipina, tarsi dingsta ir vėl atsiranda, susilieja, išryškėja, visai kaip ir mūsų mintys, jausmai, kūno formos… atsiranda ir vėl išnyksta. Pastovus kitimas, judesys tarsi sunaikina prasmės paieškos esmę. Tada nurimsta viską vertinantis protas. Jis tampa atsirandančių ir išnykstančių formų, minčių, jausmų žaismo stebėtoju.

„Mano darbuose prasmės nebūtina ieškoti, paprasčiausia patirti tą būseną – laisvą erdvės žaismą.“

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: