(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.
"Liūdni slibinai"

„Tai pirmas koncertas šiemet, kai nelyja“

Vasarai sparčiai besiritant pabaigos link, Senamiesčio žiogas taip pat pradėjo ruoštis žiemai. Tad rugpjūčio 26-ąją kauniečiai bei miesto svečiai buvo pakviesti jau į priešpaskutinį šio sezono koncertą. Net pastarąsias dienas organizatorius ir dainuojamosios poezijos gerbėjus gąsdinęs lietus pasitraukė ir dangų nušvietė saulė, tad spalvinga muzikantų puokštė – grupės „Akustinis fotelis“ bei „Liūdni slibinai“, Kreivas ir Raimonda, Vytautas V. Landsbergis – sutraukė pilną Ryšių istorijos muziejaus kiemelį klausytojų.

Koncertą pradėjo kauniečių grupė „Akustinis fotelis“, pademonstravę autorinę trijų dalių programą „Trijų dainų programa“. Jos metu žiūrovai jau antrą kartą šį sezoną galėjo išgirsti dainą apie Bobutę iš Paryžiaus. Atrodo, šis Juozo Erlicko eilėraštis gana populiarus tarp dainuojamosios poezijos atlikėjų. Grupė per ironijos prizmę pažvelgė į mūsų visų gyvenimus, valstybines įstaigas, prekybos centrus.

Antrieji į sceną pakilo Kreivas ir Raimonda. „Mes su Raimonda turbūt pirmąkart Kaune grojam kai nelyja. Per tris metus.“ – po pasisveikinimo ištarė Jonas Krivickas-Kreivas. „Ir apskritai, tai pirmas koncertas šiemet, kai nelyja“ – jam pritarė Raimonda Pečkytė. Prie paskutinių besileidžiančios saulės spindulių puikiai tiko lengvai skambėjusios ir prasmingos dueto dainos, priverčiančios susimąstyti ir paskęsti muzikoje.

Per pertrauką žiūrovai galėjo pasigerėti Vilniaus Dailės akademijos Kauno dailės fakulteto skulptorių darbais. Modernūs ir originalūs darbai paliko vietos fantazijai, o dėmesį bene labiausiai patraukė Luko Šiupšinsko kirviu paverstas gitaros grifas.

Antrosios dalies pradžioje klausytojai galėjo išgirsti Vytauto V. Landsbergio dainas-pasakas. Nuoširdus atlikėjo bendravimas su žiūrovais, kūriniai, leidę prisiminti vaikystę, sušildė vis bevėstantį vakarą.

O koncerto „vinimi“ tapo „grupės“ „Liūdni slibinai“ pasirodymas. Penki buvę ir esami Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai savo muzika bando priminti, kad gyvenimas ir pasaulis yra labai liūdnas. „Nieko nėra maloniau negu berudenėjančią dieną pradėti koncertą su daina apie pavasarį“ – muzikantai nieko nelaukdami išjudino žiūrovus. Beveik valandos trukmės jų pasirodyme skambėjo kelios visiškai naujos – „Krepšinio himnas“, „Daina apie sriubą“ – ir jau hitais tapusios dainos –„Daina, raginanti tautą“, „Futbolo kamuolys“ ir kitos melodijos, žiūrovus pakėlusius iš savo vietų. Netruko prabėgti laikas šių liūdnų žmonių ir dainų draugijoje, vakaro sutemos jau visiškai užpildė gatves ir nori nenori dar vienas puikus vakaras turėjo pasiekti pabaigą. Tačiau klausytojai vėl nenorėjo su tuo sutikti ir neleido Slibinams palikti scenos. Visgi tai, kas gerai, baigiasi labai greitai ir, neilgai trukus, šis ne vieną puikų koncertą priglaudęs kiemelis ištuštėjo.

Neilgam. Jau rugsėjo 10-ąją čia skambės naujos dainos. Uždaromajame šio sezono Senamiesčio žioge pasirodys Justina Kaminskaitė, „Stipriai kitaip“, Aidas Giniotis, svečiai iš Portugalijos „The Uniform Lounge“ bei Sauliaus ir Donato Petreikių duetas „Saulės broliai“, o jiems padės Vytis Vianilaitis bei Ignas Juzokas. Taip pat bus sutiekta galimybė pasigrožėti Ugnės Karaliūtės, Dainiaus Ščiukos, Pijaus Vyčo, Žygimanto Amelyno ir Bertos Strubaitės Bocullo fotografijos darbų paroda.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: