(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Geriau Europoje nei gimtinėje pažįstama kompanija, pasivadinusi „Moonlight eXpress“ su savo kūryba panoro supažindinti ir Lietuvos gyventojus.

„Moonlight eXpress” – vienintelis Lietuvoje šou teatras, puoselėjantis Brodvėjaus, Westendo, Las Vegaso, geriausių Europos šou teatrų tradicijas, taip pat savo pasirodymuose nevengiantis ir pajuokauti. Savo veiklą pradėję 1998 metais: šiuo metu jie jau turi sukaupę didžiulę patirtį Lietuvos ir užsienio scenose.

Vasario 25-ąją savo programą „Miuziklų magija“ („Musical Fanatasy“) jie pristatė ir Kaune. Į Girstučio kultūros centrą atėję kauniečiai ir miesto svečiai turėjo progą pamatyti įspūdingą dviejų dalių šou paremtą pasaulinio garso miuziklais.

Visą vakarą 12 artistų atidavė save negausiai susirinkusiems žiūrovams. Meistriškai greitai keitė kostiumus, kurie buvo įspūdingi. Per 600 rankų darbo dizainerių šedevrų puikiai atspindėjo kūrinių nuotaikas – seksualūs „Kabaretui“, spalvingi ABBA miuziklui „Mamma Mia!“, jaunatviški „High school musical“ atlikimui. Scenos prožektorių nušviesti tviskantys rūbai tik didino įspūdį, padėjo pabrėžti artistų profesionalumą.

Visos programos metu dainos keitė šokius, o šiuos keitė dar ir akrobatiniai elementai. Gniaužė kvapą cirko artistės O.Mockuvienės triukai, tiksliai atliekami pakibus salės palubėje – mažiausia klaidelė čia gali lemti labai daug. Tad po pasirodymo artistei nusileidus ant žemės publika negailėjo aplodismentų. Tačiau kai kurie pasirodymo leido improvizuoti žymiai daugiau – vieno tokio metu dainininkė Indraja Zaleskytė iš publikos išsirinko vieną laimingąjį ir su juo prašoko iki pat dainos pabaigos. Stiprus atlikėjos balsas leido pasijusti lyg sėdėtume Brodvėjuje šeštajame dešimtmetyje ir stebėtume vieną iš daugelio tą vakarą prisimintų miuziklų. Prie tokio įspūdžio prisidėjo ir šokėjų pasirodymai. Nuo lotynų Amerikos iki jazz tipo šokių, primenančių garsųjį Fosse, – kiekvienas atėjęs galėjo pamatyti savo mėgstamo stiliaus kūrinius. O, kai visus šiuos elementus sujungė neleidžianti nuobodžiauti ir puikiai pažįstama muzika, tiesiog nebuvo galima sėdėti be šypsenos.

Dvi valandos pralėkė neįtikėtinai greitai ir, atrodo, ką tik prasivėrusios, užuolaidos vėl turi uždengti sceną, „Moonlight Express“ traukinys bildėti į kitus miestus su šiuo nepakartojamu šou, o žmonių gyvenimas grįžti į savas vėžes. Į naktį išsinešus dalelę džiaugsmo, galbūt su didesniu entuziazmu ir tyliai niūniuojant senas geras melodijas, vėl neriame į kasdienybę.

Indrė Urbanavičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: