Vienybės aikštėje - požeminė automobilių stovėjimo aikštelė
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Idėja įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę Vienybės aikštėje nėra užmiršta. Kauno miesto savivaldybės vadovybė neabejoja šios aikštelės poreikiu miesto gyventojams.

„Aikštelė reikalinga žmonėms, jos reikia Laisvės alėjai, kad ji būtų gyva“, – apie požeminės aikštelės poreikį pasakojo Tarybos narys Artūras Orlauskas.

Ketvirtadienį (rugpjūčio 4 d.) mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas sušaukė posėdį, kurio metu buvo diskutuojama su specialistais, kaip išjudinti projekto įgyvendinimą.

„Dėl požeminės stovėjimo aikštelės įrengimo yra pritarę VDU, KTU, Pramprojektas, Karo muziejus. Jie visi įsikūrę prie šios aikštės. Rengiant aikštės detalųjį planą buvo gauti jų sutikimai“, – sakė Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius priminė, jog yra pasikeitę statybas reglamentuojantys įstatymai, todėl norint pradėti kažkokius darbus būtinas statinio statybos pagrindimas.

Pasitarimo metu buvo nuspręsta pradėti rengti S. Daukanto g. detalųjį planą (nuo Vienybės aikštės iki Karaliaus Mindaugo pr.), nes buvo pasiūlyta, jog požeminė automobilių aikštelė turėtų turėti išvažiavimą ir į Karaliaus Mindaugo pr., važiuojant po S. Daukanto gatve.

Taip pat bus ruošiamas požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje projektinis pasiūlymas – eskizinis projektas bei statinio statybos technologinis ir ekonominis pagrindimas.

Apie ketinamus darbus planuojama informuoti ir Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybą (KAUET).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: