© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Milijardinės skolos slegiama Vilniaus savivaldybė Finansų ministerijai laiku negrąžino 23 mln. litų paskolų. Dvi – 11 mln. litų ir 12 mln. litų – paskolas planuotų pajamų negavusi savivaldybė pernai gavo biudžetui subalansuoti ir turėjo jas grąžinti iki 2013 metų pabaigos.

Vilniaus savivaldybės atstovas Andrejus Žukovskis BNS sakė, jog lėšos Finansų ministerijai bus grąžintos po to, kai Mokesčių inspekcija pateiks galutinius duomenis dėl mokesčių surinkimo į miesto biudžetą.

“Laukiam duomenų iš Valstybinės mokesčių inspekcijos dėl savivaldybės biudžeto įvykdymo. Jeigu paaiškės, kad biudžetas neįvykdytas, tai Finansų ministerijos bus prašoma kompensuoti”, – teigė savivaldybės atstovas.

Anot jo, trumpalaikių paskolų sutartys buvo pasirašytos pernai gegužę ir liepą, vėliau jos buvo pratęstos ir turėjo būti grąžintos iki metų pabaigos.

“Pusmečio duomenys parodė, jog biudžetas buvo nevykdomas, negauta planuotų pajamų, todėl savivaldybė pasiskolino iš Finansų ministerijos 23 mln. litų biudžeto srautams subalansuoti”, – BNS sakė A.Žukovskis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: