Šių metų kovo–gegužės mėn. vyks visuotinis gyventojų ir būstų surašymas. Tai svarbus įvykis visai šaliai, pasikartojantis tik kas dešimtį metų. Paskutinio visuotinio gyventojų surašymo metu Lietuvos gyventojų skaičius buvo 3,484 mln. Kiek lietuvių yra dabar – bus žinoma tuomet, kai Lietuvos statistikos departamentas surinks ir apdoros gautus duomenis.

Pirmą kartą gyventojai galės patys susirašyti elektroniniu būdu. Užpildyti surašymo lapą bus galima kovo 1–14 d. adresu www.esurašymas.lt. Sistema veiks tik iki kovo 14 dienos.

Užpildyti surašymo lapą nesudėtinga, dalis gyventojo ir jo būsto duomenų yra pateikta iš pagrindinių valstybės registrų.
Susirašyti reikia savo nuolatinės gyvenamosios vietos adresu. Jis nebūtinai turi sutapti su deklaruota gyvenamąja vieta. Taigi, studentai turėtų susirašyti savo nuolatinėje gyvenamoje vietoje (nuomojamame bute, bendrabutyje, pas tėvus ar gimines). Kitaip tariant ten, kur gyvena studijuodami. Studentai, kurie yra atvykę iš užsienio bei gyvenantys ilgiau nei metus taip pat turėtų susirašyti Lietuvoje.

Vienu kartu surašomi visi būsto gyventojai. Pateikiant kito asmens duomenis, reikia žinoti jo asmens kodą. Duomenis galima tikslinti viso elektroninio surašymo metu.

Statistikos departamentas kviečia susirašyti el. būdu, nes tai saugu, patikima, šiuolaikiška ir patogu.

Elektroniniu būdu nesusirašiusius gyventojus nuo balandžio 5 iki gegužės 9 d. lankys surašinėtojai.

Daugiau informacijos rasite interneto svetainėje www.stat.gov.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: