VMI aarchyvo nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, jog šiandien prasideda dvi dienas truksiantys VMI specialistų rengiami mokymai Kauno apskrities viešosios bibliotekos darbuotojams, kurie vėliau savo ruožtu teiks pagalbą VMI elektroninėmis paslaugomis bibliotekoje pasinaudoti norintiems gyventojams. Norą dalyvauti mokymuose išreiškė 60 skaitytojus ir interneto prieigą aptarnaujančių bibliotekos darbuotojų.

„Šiuo metu VMI aktyviai plėtoja savo elektronines paslaugas. Be jau gerai mokesčių mokėtojams pažįstamos Elektroninės deklaravimo sistemos (EDS), mokesčių mokėtojai kviečiami naudotis asmenine mokesčių mokėtojo erdve Mano VMI, kuri pasiekiama per VMI interneto svetainę www.vmi.lt. Gyventojai darosi vis labiau mobilūs ir jau įprato didžiąją dalį savo įsipareigojimų tvarkyti internetu. Atėjusiems į biblioteką ne tik knygos, bet ir norintiems pasinaudoti VMI el. paslaugomis, tik nežinantiems, kaip tai padaryti, padės VMI apmokyti bibliotekos darbuotojai“, – sako Kauno AVMI Mokestinių prievolių direktorė Judita Stankienė, akcentuodama, jog su bibliotekos darbuotojų pagalba įgiję reikiamų praktinių įgūdžių, vėliau gyventojai savarankiškai galės naudotis Mano VMI ir EDS.

Bendradarbiavimas sudarant sąlygas gyventojams pasinaudoti VMI elektroninėmis paslaugomis bei sulaukti konsultacijos ne tik mokesčių inspekcijoje atitinka ir Kauno apskrities viešosios bibliotekos tikslus – didinti gyventojų išprusimą interneto technologijų panaudojimo srityje.
„Jau ne vienerius metus mokome gyventojus informacinio ir kompiuterinio raštingumo, supažindiname su naujausiomis interneto technologijomis, konsultuojame įvairiais informacijos paieškos klausimais. Plečiantis elektroninėms paslaugoms, vis daugiau žmonių naudojasi jų teikiamais privalumais, o nemokantiems to padaryti į pagalbą skuba bibliotekos. Bendradarbiavimas su Kauno VMI leis ne tik sustiprinti darbuotojų kompetencijas, bet ir išplėsti mokymo temų spektrą. Nuo šiol galėsime kompetentingai konsultuoti ir aktualiausiais VMI elektroninių paslaugų klausimais, prisidėti prie e-valdžios plėtros” – teigia Kauno apskrities viešosios bibliotekos direktorė Asta Naudžiūnienė.

Siekiant užtikrinti kokybišką paslaugą mokesčių mokėtojams, norintiems VMI elektroninėmis paslaugomis pasinaudoti bibliotekoje, pirmiausiai organizuojami mokymai bibliotekos darbuotojams. Mokymų metu jiems bus suteiktos tiek teorinės, tiek praktinės žinios. VMI lektorė pristatys šiuo metu gyventojams aktualiausias VMI e.paslaugas: el. verslo liudijimus bei Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS). Praktinėje mokymų dalyje bibliotekos darbuotojai, prijungę prie VMI sistemų per elektroninę bankininkystę, galės išmėginti tiek Mano VMI, tiek EDS funkcijas.

Tolimesniuose bendradarbiavimo etapuose numatyta, jog bibliotekos darbuotojai, esant poreikiui, teiks konsultacijas gyventojams, norintiems pasinaudoti VMI elektroninėmis paslaugomis, iškilus klausimams – konsultuosis su mokesčių inspekcijos specialistais. Plėtojant bendradarbiavimą ateityje planuojama bibliotekos erdvėse organizuoti VMI mokymus ir gyventojams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: