(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybėje priimta savanorių ugniagesių delegacija iš Vokietijos: Herbert Siebert, Martin Herrmann, Heiner Holst, Reiner Bohle, Wilfried Quadt, Reinhard Meier, Helmut Mock, Erhard Heinen ir Herbert Specht. Aštuonioliktą kartą į mūsų šalį atvykę savanoriai ugniagesiai atvežė techninės pagalbos priemonių: funkcinių lovų, neįgaliojo vežimėlių, baldų. Labdara paskirstyta Socialinių paslaugų centrui, Čekiškės, Muniškių senelių, Ežerėlio slaugos namams, Garliavos slaugos ligoninei, Pagynės vaikų globos namams.

Kauno rajono ugniagesių savanorių draugijos steigimo iniciatorių užmegzti tarptautiniai ryšiai ir bendravimas su Vokietijos ugniagesiais savanoriais tęsiasi jau 16 metų. Per visą ši laikotarpį vokiečių ugniagesiai savanoriai buvo atvykę 18 kartų ir atvežė įvairios paramos Kauno rajono žmonėms: Garliavos neįgaliųjų draugijai, Kulautuvos vaikų ir suaugusiųjų tuberkuliozės ligoninėms, Garliavos bažnyčiai, Garliavos, Garliavos Jonučių vidurinėms mokykloms, J. Lukšos gimnazijai bei Kauno rajono savivaldybės viešajai ir Batniavos bibliotekoms, Kauno rajono greitosios medicininės pagalbos stočiai, Ežerėlio Muniškių ir Čekiškės senelių slaugos namams, Garliavos ligoninei, Garliavos seniūnijai, ūkininkų Starevičių šeimai iš Raudondvario, Kauno miesto lietuvių vokiečių draugijai bei visoms Kauno rajono ugniagesių komandoms.

„Kiekvienais metais ieškome, kam galėtume padėti ir skirti savo paramą. Šiemet atsirado dar du paramos gavėjai: Jonavos ir Prienų rajonai. Esame maža grupė, tačiau visi dega noru padėti ir prisijungti prie labdaringos veiklos“, – sakė vokiečių savanorių ugniagesių delegacijos vadovas Herbert Siebert.

Svečiai jau apsilankė visose Kauno rajono įstaigose, kurioms atgabeno labdarą. Susitikimo su Savivaldybės vadovais metu Herbert Siebert vardijo Kauno rajono vietovių pavadinimus ir dėkojo už nuoširdžius ir šiltus priėmimus.

„Iš jūsų mes mokomės savanorystės, jūs esate pavyzdys, kaip daryti gerus darbus. Tai didelė vertybė“, – dėkodamas už jau 16 metų teikiamą paramą sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: