(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Viešosios tvarkos tarnybos Sanitarijos inspekcija spalio 19-23 dienomis Žaliakalnio ir Stoties turgaus prieigose rengė akciją „Sudrausminkim nelegalius prekiautojus“.

Akcijos metu išdalinta 27 vnt. Prekybos Kauno viešosiose vietose taisyklių knygelių ir užfiksuota 13 Prekybos Kauno viešosiose vietose bei Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidėjų. Nelegalūs prekiautojai jau vien pastebėję tarnybinį Viešosios tvarkos automobilį greitai susikraudavo prekes ir pabėgdavo. Buvo atvejų, kuomet nelegalūs prekiautojai palikdavo net prekes.

Šia akcija buvo siekiama efektyviau kovoti su asmenimis, vykdančiais nelegalią prekybą viešosiose Kauno miesto vietose ir nesilaikančius sanitarijos ir higienos reikalavimų, t.y. prekiaujančius maisto produktais nuo grindinio ar dėžių.

Akcijos tikslas buvo daugiau prevencinio pobūdžio – informuoti, patarti, rekomenduoti, sudrausminti, paskatinti prekiauti legaliai. Taip pat buvo teikiama informacija, kur reikia kreiptis, norint gauti leidimą prekiauti Kauno miesto viešosiose vietose.

Įžūliausiems bei ne pirmą kartą pastebėtiems ir gavusiems įspėjimus prekiautojams, pažeidusiems Prekybos Kauno viešosiose vietose bei Miesto tvarkymo ir švaros taisykles buvo surašyti Administracinių teisės pažeidimų (ATP) protokolai.

Įvertinus akcijos metu užfiksuotus pažeidimus, paaiškėjo, jog daugiausiai nelegalių prekiautojų buvo Žaliakalnio turgaus prieigose – surašyti 9 ATP protokolai, Stoties turgaus prieigose – 4. Beveik visi protokolai surašyta už prekybą neturint Kauno miesto savivaldybė leidimo prekiauti viešosiose vietose ir tik vienas ATP protokolas už prekybą nuo grindinio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: