lsdp.lt archyvo nuotr.

Vyriausybė neturi galimybių suteikti finansinę paramą skolose skęstančiam verslininko Vladimiro Romanovo valdomam Kauno “Žalgirio” krepšinio klubui, todėl pastarasis turėtų ieškoti naujų investuotojų, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

“Vyriausybė negali skirti jokių pinigų, nes biudžetas yra patvirtintas ir, aš manau, būtų neteisinga, jei mes skirtume krepšinio klubui kažkuriam vienam mokesčių mokėtojų pinigus, kaip puikiai žinome, kad sporto federacijų yra įvairiausių”, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Anot jo, sportui skirtų valstybės lėšų skirstymu turėtų užsiimti ne Vyriausybė, o Lietuvos tautinis olimpinis komitetas arba Kūno kultūros ir sporto departamentas.

A.Butkevčiaus teigimu, pirmadienį jis buvo susitikęs su kai kuriais Kauno “Žalgirio” krepšinio klubo ir Lietuvos krepšinio federacijos vadovais ir aptarė klubo padėtį.

“Buvo pasiūlyta, kad artimiausiu metu suorganizuotų to klubo vadovybė, nes aš kiek supratau, V.Romanovas atsisako būti akcininku ir vadovauti tam klubui, susitikimą su to regiono verslininkais ir būtų pateiktas pasiūlytas formuoti gal naują klubo vadovybę. Taip pat būtų galima pagalvoti apie tų žmonių, kurie norėtų tame klube kaip akcininkai dalyvauti, jų pritraukimą, ir taip pat kad jie, tikriausiai jau čia jų būtų vidinis reikalas susitarimo, valdytų akcijų tą vadinamą paketą ir galvotų apie įnašų piniginių sutelkimą to klubo išlaikymui ir krepšinio komandos finansavimui”, – sakė A.Butkevičius.

Pats V.Romanovas antradienį pareiškė neturintis laiko bendrauti su BNSžurnalistais.

V.Romanovas praėjusią savaitę susitikime su Kauno savivaldybės vadovais pareiškė, kad jis Kauno “Žalgrio” komandos žaidėjams yra skolingas 25 mln. litų ir nesulaukdamas finansinės savivaldybės paramos jau atsisakė komandos akcijų, kurias perleido komandos veteranams.

Kauno “Žalgirio” krepšinio klubas priklauso viešajai įstaigai Kauno “Žalgirio” rėmėjas, kurios vienintelė dalininkė yra bendrovė A.Sabonio Žalgirio krepšinio centras. Registrų centro duomenimis, V.Romanovas nėra tiesioginis A.Sabonio Žalgirio krepšinio centro akcininkas, tačiau 75 proc. įmonės akcijų valdo verslininko kontroliuojama Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG).

Be to, anot žiniasklaidos, ŪBIGvaldomos A.Sabonio Žalgirio krepšinio centro akcijos pernai lapkričio pabaigoje buvo įkeistos taip pat V.Romanovo kontroliuojamam Ūkio bankui, užtikrinant Kauno “Žalgirio” rėmėjui suteiktą 5,2 mln. litų paskolą.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: