(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Italijos mieste Trevize pasibaigė tradicinė „Adidas Eurocamp“ jaunųjų krepšinio talentų stovykla, kurioje dalyvavo ir trys Kauno „Žalgirio“ žaidėjai – Siim-Sander Vene, Mindaugas Kuzminskas bei Mario Delašas. Kelias dienas žalgiriečiai buvo patekę į neįprastą individualaus krepšinio sūkurį, kuriame stengėsi įgyti patirties bei parodyti savo sugebėjimus.

Didžiausias krūvis Trevize teko „Žalgirio“ naujokui M.Kuzminskui. Antrą kartą šioje stovykloje dalyvavęs krepšininkas žaidė net penkiose rungtynėse. S.Vene, kuris Trevize lankėsi vos kiek daugiau nei dvi dienas, rungtyniavo dviejuose susitikimuose. Tokį patį dvikovų skaičių sužaidė ir Kroatijos jaunimo (gimusių 1990 m. ir vėliau) rinktinei atstovavęs M.Delašas.

„Kiek neįprasta aplinka. Trevize nebuvo tokio termino kaip komandinis žaidimas. Kiekvienas kovojo už save ir savo statistiką. Kai kiekvieną dieną „Žalgiryje“ šlifuoji derinius ir staiga patenki ten, nėra lengva persiorientuoti bei staiga pakeisti savo žaidimo braižą“, – įspūdžiais apie Italijoje praleistą laiką dalinosi S.Vene.

Vienas perspektyviausių savo šalies krepšininkų Italijoje sužaidė dvejas rungtynes. „Trečios komandos“ dvikovoje su „Antra“ (pergalė 51:48) ir „Trečios“ ekipos akistatoje su „Ketvirta” (pergalė 55:41).

„Pirmos rungtynės buvo kiek sunkesnės. Vėlavo lėktuvas, tad atvykau pavėlavęs ir teko iš karto bėgti į aikštę. Prieš antras jau teko ir pasitreniruoti, tad ritmas buvo labiau priimtinas. Pats Trevize nebuvau ilgai – kiek daugiau nei dvi dienas. Negaliu sakyti, jog sužaidžiau gerai, bet nemanau, kad labai blogai. Per vidurį. Galiu pasakyti, jog tai – įdomi patirtis“, – pridūrė S.Vene.

Pirmame susitikime jaunasis talentas per 19 žaidimo minučių pelnė keturis taškus, pataikydamas du dvitaškius iš keturių bei pramesdamas vieną baudą. Taip pat jo sąskaitoje du perimti kamuoliai ir viena klaida. Kitą dieną – 20 žaidimo minučių, du taškai (vienas dvitaškis iš dviejų) bei du rezultatyvūs perdavimai.

S.Vene išdavė ir artimiausius savo planus: „Pradėsiu individualias treniruotes, ne už kalnų laukia kelionė į Estijos rinktinę. Noriu būti geros formos ir sėkmingai joje pasirodyti.“

Kur kas labiau „Adidas Eurocamp“ stovyklos atmosferą pajautė M.Kuzminskas, ant parketo žengęs net penkiuose susitikimuose.

„Pernai lygis buvo aukštesnis. Ir vėl atvyko daug žaidėjų, padalino į komandas ir teko žaisti. Negaliu sakyti, jog esu patenkintas savo demonstruotu krepšiniu. Tikrai neparodžiau visko, ką galiu“, – savo žaidimą vertino žalgirietis.

Pirmose turnyro rungtynėse M.Kuzminsko „Penktoji komanda“ rezultatu 50:51 nusileido „Ketvirtajai“. Puolėjas mačą pradėjo ekipos starto penkete ir per 26 žaidimo minutes pelnė aštuonis taškus (3/4 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų), taip pat atkovojo tris ir perėmė vieną kamuolį, blokavo metimą bei du kartus prasižengė.

Antrame susitikime krepšininkas atstovavo „Visų žvaigždžių“ komandai, kuri rezultatu 91:84 įveikė Kroatijos jaunimo rinktinę. Lietuvis per 23 minutes surinko devynis taškus (3/4 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 0/2 baudų), atkovojo keturis ir perėmė vieną kamuolį, blokavo metimą bei tris kartus prasižengė.

Trečiąją dieną M.Kuzminskui labiau pasižymėti nepavyko. Jo atstovaujama „Penktoji ekipa“ 48:47 palaužė „Pirmąją“, o 20 minučių aikštėje praleidęs žalgirietis pelnė 5 taškus (1/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių), atkovojo kamuolį, kartą suklydo ir sykį prasižengė.

Ketvirtajame susitikime M.Kuzminsko „Antroji komanda“ rezultatu 81:85 pripažino „Pirmosios“ pranašumą. Eilinį kartą nuo pirmųjų minučių žaidęs lietuvis per 17 minučių surinko septynis taškus (1/2 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo ir perėmė po vieną kamuolį, išprovokavo pražangą bei išnaudojo pražangų limitą.

Prieš pat kelionę namo M.Kuzminsko „Penktoji ekipa“ 53:55 nusileido „Antrajai“, o lietuvis per 28 minutes pelnė 5 taškus (1/5 dvitaškių, 1/4 tritaškių), tačiau atkovojo net septynis kamuolius, atliko du rezultatyvius perdavimus, po kartą suklydo ir prasižengė

„Žinojau, kur važiuoju, tad stovykla niekuo nenustebino. Kadangi buvo išties daug žaidėjų, kiekvienas siekė atkreipti į save dėmesį ir komandos interesai, žinoma, nebuvo paisomi. Man trūko stabilumo, tačiau žaidimo laiku skųstis tikrai negaliu. Dabar savaitę pailsėsiu ir kibsiu į darbus. Laukia rinktinės stovykla“, – entuziastingai kalbėjo M.Kuzminskas.

Italijoje rungtyniavo ir M.Delašas. Tiesa, jis atstovavo ne stovyklos ekipoms, o svečių teisėmis dalyvavusiai Kroatijos jaunimo komandai. Žalgiriečiui pirmoje akistatoje teko žaisti prieš M.Kuzminską, ir nors buvo patirtas pralaimėjimas (84:91), per 17 minučių puolėjas surinko 11 taškų (4/6 dvitaškių, 3/4 baudų), atkovojo du kamuolius, išprovokavo šešias pražangas, pats prasižengė keturis kartus, perėmė du kamuolius ir kartą suklydo. 11 taškų žalgirietis surinko ir per kitos dienos susitikimą su bendraamžiais iš Prancūzijos.

Beje, būtent Kroatijoje vyks šių metų Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionatas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: