Civilinių pratybų dalyviai areną galės apžiūrėti po atidarymo
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugpjūčio 12 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko savivaldybės lygio civilinės saugos funkcinės pratybos tema „Kauno miesto savivaldybės ekstremaliųjų situacijų valdymo organų ir miesto operatyvinių tarnybų veiksmai teroristinio išpuolio metu, vykstant 2011 metų Europos krepšinio čempionatui „Žalgirio“ arenoje“.

Imitacinio renginio metu dalyvavo 600 statistų, kuriems arenos šeimininkai – statybininkai, arenos projektų vadovai bei Krepšinio federacijos organizacinio komiteto saugumo grupės vadovybė buvo žadėjusi surengti ekskursiją po arenos patalpas.

Deja, pratybų dieną daug kas buvo pakeista paskutiniu momentu ir ekskursijos organizatoriai, remdamiesi didžiule nebaigtų darbų apimtimi, atidėjo žadėtą ekskursiją statistams.

„Ne savivaldybės galioje buvo ir yra organizuoti tokias ekskursijas. Savivaldybė prašė operatoriaus surengti pažintinę ekskursiją pratybų statistams, tačiau ji buvo atidėta dėl tikrai svarbių priežasčių. Tikimės, kad kiek vėliau, jau po arenos atidarymo, pažadas bus ištesėtas ir pratybų dalyviai galės pasidairyti po „Žalgirio“ areną“, – apie nepagrįstus kaltinimus miesto savivaldybei sakė Civilinės saugos tarnybos vadovas Gediminas Jankus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: