(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

2008-aisiais pradėtos Kauno pramogų ir sporto rūmų statybos pasiekė finišo tiesiąją. Nemuno saloje iškilusi arena bus skirta tiek sporto, tiek kultūriniams renginiams. Žalgirio arena išsiskiria savo architektūra – tai devynkampės formos statinys, turintis šešis lygius ir žiūrovinę erdvę – taurę viduje, talpinančią apie 15 tūkst. žiūrovų. Arenos aukštis yra 28,30 m., bendrasis plotas – 39684,20 m2. Kauno sporto rūmai bus didžiausia ir moderniausia arena visoje Lietuvoje.
Iki unikalių Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje statybų pabaigos liko mažiau nei du mėnesiai. Statybų bendrovė „Vėtrūna” įsipareigojo Kauno miesto savivaldybei baigti statybas iki šių metų gegužės 1 dienos.

Nors sporto arenos statybų baigimo terminai buvo ne kartą keičiami ir nukeliami, šį kartą nustatytas terminas bus galutinis ir nebesvarstomas, o įsipareigojimų nevykdymo atveju statybų bendrovė turės sumokėti 8,5 mln. Lt baudą Kauno miesto savivaldybei.

Nustačius galutinę arenos statybų baigimo datą, planuojama, jog pirmieji renginiai naujoje pramogų ir sporto erdvėje galės vykti jau liepos mėnesį.

Laiku baigtos Žalgirio arenos statybos ypač aktualios dėl šių metų rugpjūčio pabaigoje prasidėsiančio Europos krepšinio čempionato. FIBA Europos padalinio vadovui Narui Zanolinui buvo pažadėta, jog statybos bus baigtos pavasario laikotarpiu. Tai lėmė FIBA sprendimą finalines čempionato rungtynes surengti naujuose Kauno sporto rūmuose.

Vasario pabaigoje Kauno pramogų ir sporto rūmų akustiką išbandė Merūnas Vitulskis ir Kauno šampaninis choras. Didžiausią Baltijos šalyse areną kartu su atlikėjais aplankė apie septynis šimtus iš anksto užsiregistravusių kauniečių. Ekskursijos po areną metu jiems buvo aprodytos arenos erdvės, įrengtos ar baigiamos įrengti patalpos ir net suteikta galimybė išbandyti sporto rūmuose jau stovinčius krepšius.

Koncesininko pageidavimu, buvo nutarta, jog vietoj konferencijų salių įgarsinimo bus įrengta viena amfiteatro tipo universali konferencijų salė. Planuoti įrengti lauko eskalatoriai bus pakeisti stacionaria ledo gamybos įranga.

Šiuo metu prie arenos statoma dviejų aukštų automobilių stovėjimo aikštelė – tiesiai nuo sunkvežimių montuojamos perdengimo plokštės, kurių ilgis siekia 17 metrų. Jos uždengs 12 tūkst. kv. metrų plotą.
Siekiant užtikrinti civilinės saugos reikalavimus, buvo pastatytas antras tiltas į Nemuno salą. Vasario 8 d. pasirašyti abiejų tiltų statybos užbaigimo aktai.

Prie pabaigos artėja ir arenos vidaus statybos darbai: montuojamos kėdės, įrenginėjamos priešgaisrinė ir oro vėdinimo sistemos. Jau atlikta 80 proc. numatytų darbų už daugiau nei 114 mln. litų.

Arenos statybos finansuojamos iš Kauno miesto bei Lietuvos valstybės biudžetų, Europos Sąjungos ir šalies gyventojų lėšomis. Projekto „Kauno pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje, karaliaus Mindaugo pr. 50″ finansavimo ir administravimo sutartyje numatyta, jog iš Europos regioninės plėtros fondo arenos statybai bus skirta 50 mln. Lt. Kauno sporto arenos bendra vertė – 172,1 mln. Lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: