(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ „garvežys“ Eurolygos „Top 16“ etape įgauna pagreitį. Penktojo turo rungtynėse Kauno sporto halėje žalgiriečiai palaužė pajėgiausią Lenkijos klubą Gdynės „Asseco Prokom“, iškovodami antrąją pergalę iš eilės – 93:88.

Dvikova prasidėjo ilga, puse minutės trukusia lenkų komandos ataka nuo kurios žalgiriečiams pavyko apsiginti, o Travisui Watsonui pelnius du taškus „Žalgiris“ buvo priekyje (2:0). Svečiai atsakė keliais tiksliais išpuoliais (6:3), tačiau ir toliau jiems labiau įsibėgėti neleido po krepšiais karaliavęs bei sparčiai taškus rinkęs T.Watsonas (5:6). Marcusui Brownui atkovojus kamuolį po varžovų krepšiu bei pelnius pirmuosius taškus skirtumas vis dar buvo minimalus (7:8), o fantastišką tolimą metimą per varžovo rankas paskutinę atakos sekundę realizavus Dainiui Šalengai kauniečiai persvėrė rezultatą (10:9). Vienu metu „Asseco Prokom“ krepšininkams pavyko kiek nutolti (14:11), tačiau „Žalgiris“ rankų nenuleido ir po Martyno Pociaus baudų metimų bei įspūdingo Mirzos Begičiaus dėjimo įgijo trijų taškų pranašumą (17:14). Prieš ketvirčio pabaigą gražų reidą tiksliu metimu užbaigė M.Pocius, tris taškus pridėjo Aleksandras Čapinas, tuo tarpu „Žalgiris“ pirmavo rezultatu 22:18.

Dviem „Asseco Prokom“ tiksliais šūviais iš toli startavo antrasis ketvirtis, tačiau M.Begičius varžovams ne tik „išrašė“ bloką, bet puolime ir pats pasižymėjo dvitaškiu, neleisdamas lenkams perimti iniciatyvos (24:24). Po sudėtingo D.Šalengos metimo iš vidutinio nuotolio paskutinę atakos sekundę rezultatas taip pat buvo lygus (26:26), tačiau įpusėjus ketvirčiui kauniečiai kiek suaktyvėjo ir po T.Klimavičiaus bei M.Browno tritaškių persvėrė rezultatą savo naudai (34:29). Ir tai buvo tik pradžia – M.Brownas per trumpą laiką savo taškų kraitį papildė dar šešiais taškais, leisdamas žalgiriečiams padidinti pranašumą (40:31). Nors T.Pačėso auklėtinių padėtis tapo labai nelengva, šeimininkai net nesiruošė sustoti: po M.Browno perdavimo komandos draugo dovanėlę išnaudojo Mantas Kalnietis, pats amerikietis pasižymėjo dar keturiais taškais, tuo tarpu skirtumas dar labiau išaugo – 46:31. Niekas nepasikeitė ir per paskutinę antrojo ketvirčio minutę, kurią keturiais taškais iš eilės užbaigė patyręs D.Šalenga (50:34).

Po ilgosios pertraukos abi komandos ant parketo žengė nusiteikusios rimtai kovai, kas pilnai atsispindėjo ir žaidėjų veiksmuose. Po T.Klimavičiaus dvejų taškų „Asseco Prokom“ deficitas pasiekė rekordinę 19 taškų ribą (34:52), tačiau po truputį svečiai įsižaidė bei įpusėjus kėliniui priartėjo iki 43:55. M.Begičius baudų metimais „Žalgiriui“ gražino 14 taškų pranašumą (57:43), vis tik šeimininkams lengviau atsikvėpti lenkai neleido ir toliau. Akimirkai „Asseco Prokom“ pavyko priartėti iki vienženklio taškų skaičiaus, susirinkusių aistruolių laimei, itin svarbiu momentu varžovus tiksliu šūviu iš toli nubaudė Artūras Milaknis (64:53), priversdamas T.Pačėsą prašyti minutės pasitarimo. Po jo ant parketo ir toliau virė aistros, tačiau kauniečiai iniciatyvos iš savo rankų išleisti nebuvo linkę bei prieš lemiamas dešimt minučių pirmavo rezultatu 73:63.

Ketvirtojo kėlinio startas kauniečiams susiklostė nesėkmingai. Per keturias minutes „Asseco Prokom“ krepšys šeimininkams buvo lyg „užrištas“, tuo tarpu Lenkijos čempionai atkarpą laimėjo 10:0, atstatydami pusiausvyrą. Taškų „badą“ metimu iš aštuonių metrų nutraukė M.Brownas (76:73), tačiau apsiginti ir vėl nepavyko. Laimei, kitą ataką dviem taškais užbaigė M.Begičius (78:76), priversdamas svečių trenerių štabą sunerimti bei vėl prašyti minutės atokvėpio. Skirtingai nei praeitame kėlinyje, šį kartą lenkams nepadėjo ir tai – M.Kalnietis paskutinę atakos sekundę pataikė tolimą dvitaškį, įtvirtindamas „Žalgirio“ pozicijas (80:76). Svečiams suregzti tikslios atakos nepavyko ir vėl, tuo tarpu T.Klimavičius netruko persvarą padidinti iki šešių taškų (82:76). Reaguodamas į šias permainas T.Pačėsas vėl sukvietė komandą minutės pasitarimui, nepaisant to, rungtynių scenarijus liko nepakitęs – T.Klimavičius į savo sąskaitą įsirašė dar du taškus, D.Šalenga varžovų krepšį sudrebino dėjimu, o skirtumas išaugo iki 86:79. Netrukus M.Brownas svečius iš Lenkijos nubaudė dviem taškais su pražanga, taip padėdamas tašką intrigai (89:81). Varžovai dar mėgino gelbėtis, tačiau „Žalgiris“ jau neleido suabejoti savo pranašumu bei šventė dar vieną pergalę – 93:88.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: