(c) Arūno Liuizos / Kaunozinios.lt nuotr.

“Žalgirio” komanda įtemptai rengiasi rytoj prasidėsiančioms Eurolygos kovoms. Pirmąsias varžybas žalgiriečiai žais namie, prieš “Asvel” ekipą iš Prancūzijos.

Paklaustas kaip komanda pasirengė Eurolygos kovoms, žalgiriečių treneris Gintaras Krapikas pripažino kad žaidžiant su stipresniu varžovu dar gali pritrūkti atsarginių žaidėjų indėlio. “Daugelis žaidėjų, tarp jų ir atsarginiai gali gerai sužaisti kai kovojam su silpnesne komanda, bet kaip parodė rungtynės su CASK, jei nėra pagalbos nuo suoliuko, pagrindiniai žaidėjai nepajėgia ištempti visų rungtynių”. Taigi ir artimiausios rungtynės labai priklausys nuo to, kaip naudingai žais nuo suolo pakylantys žaidėjai.

Paklaustas ar gerai yra turnyrą pradėti varžybomis su viena iš sąlyginai silpnesnių grupės komandų, o ne favoritais, treneris atsakė, kad “Asvel”, nors ir ne favoritas, bet yra viena artimiausių konkurenčių kovoje dėl kelialapio į kitą etapą. Be to, tai pirmos Eurolygos varžybos, žaidžiama namie, todėl galvojama tik apie pergalę.

Treneriui daugiausiai nerimo kelia banguotas komandos žaidimas gynyboje. “Buvo puikių rungtynių, kur gynyboj žaidėm užtikrintai, bet buvo ir tokių, kur priešininkams leisdavom įmesti neleistinai daug. Tai iš dalies galima pateisinti tuo, kad žaidėm su ne savo lygio klubais ir pritrūkdavo susikaupimo, bet komanda turi suprasti, kad kiekvienose rungtynėse reikia žaisti pilna jėga. Tik su gera visos komandos gynyba galim tikėtis pergalių. Geru puolimu galima išlošti vienas kitas rungtynes, bet laimėti visą sezoną ar čempionato – jokiu būdu ne”.

Kalbėdamas apie “Asvel” žaidimą G. Krapikas pabrėžė, kad komanda meta labai daug tritaškių ir turi neblogą pataikymo procentą, tiesa išvykoje taiklumas kiek prastesnis. Trenerio teigimu “Asvel” mėgsta labai greitą krepšinį, žaidžia drausmingai ir šiaip palieka neblogą įspūdį. “Komandai vadovauja Prancūzijos rinktinės strategas, jie turi aukštą ir stiprų vidurio puolėja, gerai žaidžia ir “ketvirtieji numeriai” – sunkieji krašto puolėjai.

Treniruotėje M. Begičius žaidė sutvarstyta ranka, bet trenerio teigimu trauma nėra rimta. “Puolėjo ranka buvo sumušta, bet tai neturėtų sutrukdyti jam žaisti. Juo labiau, kad dabar ateina toks laikas, kai ypač pagrindiniai žaidėjai turi iškęsti nedidelius skausmus ir nekreipti dėmesio į smulkias traumeles – šiaip ar taip prasideda svarbiausias sezono turnyras” – sakė G. Krapikas.

Treneris atsisakė atskleisti koks bus galutinis komandos dvyliktukas, nors sakėsi mintyse jau sudėliojęs argumentus, ką ir kodėl registruoti rungtynėse. “Dar liko dvi treniruotės ir visko gali atsitikti, todėl dvyliktuką paskelbsiu tik po paskutinės komandinės treniruotės.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: