(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį pergalingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamąsias varžybas. Pirmoje ketvirtfinalio kovoje Kauno sporto halėje žalgiriečiai nepaliko jokių vilčių Prienų „Rūdupiui“ bei žengė pirmąjį iš dvejų žingsnių pusfinalio link – 89:54.

Kaip ir buvo galima prognozuoti, aktyviau dvikovą pradėjo aistruolių aktyviai palaikomi šeimininkai, kurie po Mirzos Begičiaus, Marcuso Browno bei Tado Klimavičiaus taškų pirmavo „sausu“ rezultatu 5:0. Po truputį svečiai iš Prienų įsižaidė bei priartėjo iki minimumo (4:5). Kėliniui įpusėjus pirmuosius taškus šūviu iš toli į savo sąskaitą įsirašė Dainius Šalenga, o „Žalgiris“ vėl kiek nutolo (8:4). Nepaisant nedidelio žalgiriečių žaidybinio pranašumo, „Rūdupis“, bent jau pirmajame ketvirtyje, nesiruošė nusileisti – į M.Begičiaus bei Martyno Pociaus baudų metimus varžovai atsakė tiksliais išpuoliais bei neleido kauniečiams labiau „įsismaginti“ (10:12). Pirmojo kėlinio pabaigoje „Žalgiriui“ dar du taškus nuo baudų metimų linijos pelnė M.Pocius, o po pirmosios rungtynių atkarpos šeimininkai nežymiai pirmavo – 14:13.

Kur kas sėkmingiau Kauno ekipai susiklostė antrasis ketvirtis, kurį ypatingai sėkmingai pradėjo gynėjai Mantas Kalnietis bei M.Pocius. Po dvejų rezultatyvių M.Kalniečio išpuolių „Žalgiris“ pirmavo 18:16, o M.Pociui du kartus iš eilės atakas užbaigus tiksliais metimais iš tolimos distancijos, skirtumas akivaizdžiai išaugo (24:16). Po akimirkos svečiai dar ir prarado kamuolį, su kuo nenorėjęs taikytis varžovų strategas paprašė minutės pertraukėlės. Nepaisant visų jo nurodymų, aikštelėje ir toliau dominavo „Žalgiris“. Snaiperiui Adui Juškevičiui smeigus tritaškį, komandas skyrė dviženklis taškų skaičius (27:17). Ir tai dar buvo tik pradžia, į „Rūdupio“ vieną taiklų baudos metimą šeimininkai atsakė tokiu pačiu A.Juškevičiaus veiksmu, netrukus nuo baudų metimų linijos pasižymėjo ir T.Klimavičius, du taškus su pražanga pelnė M.Kalnietis, o spurtą trečiuoju savo tritaškiu užbaigė M.Pocius, kartu ir padėdamas tašką antrajam kėliniui – 36:18.

Situacija aikštelėje nepasikeitė ir po pertraukos. „Žalgiris“ demonstravo disciplinuotą ir patikimą žaidimą, tuo tarpu varžovai niekaip nesugebėjo perkąsti žalgiriečių gynybos „riešuto“. Po T.Watsono taškų su pražanga bei patyrusio M.Browno tolimo šūvio, rezultatas išaugo iki 42:18. Laikas bėgo, o kauniečiai savo pranašumą tik įtvirtino. Kėlinio viduryje Aleksandras Čapinas ne tik pasinaudojo savo proga ir neklydo mesdamas iš toli bei skirtumą padidino iki 29 taškų, tačiau ir tiksliai asistavo komandos draugams T.Klimavičiui bei Povilui Butkevičiui. Artėjant ketvirčio pabaigai kiek atsigavo ir varžovų puolimas, vis tik rezultatyvus M.Pociaus bei P.Butkevičiaus žaidimas „Rūdupiui“ labiau priartėti neleido (62:31). Ir nors kėlinį tiksliu tolimu metimu baigė Gintautas Vileita, sporto halėje susirinkę aistruoliai drąsiai traukė pergalės dainas (62:34).

Nors ketvirtasis ketvirtis tebuvo formalumas, žalgiriečiai nebuvo linkę atsipalaiduoti. Tai įrodė jau viena pirmųjų atakų, kurią eiliniu tolimu metimu užbaigė M.Pocius (65:34). Iki pagrindinio laiko pabaigos likus penkioms minutėms M.Kalnietis taip pat savo taškų kraitį papildė tiksliu tritaškiu, o „Žalgiris“ pirmavo užtikrintai (72:45). Ir toliau kauniečiai buvo aktyvesni, o tikrą „šou“ žiūrovams surengė P.Butkevičius. Šis puolėjas ne tik per trumpą laiką pelnė aštuonis taškus, bet ir tris iš keturių atakų užbaigė efektingais dėjimais, taip sulaukdamas didelių aistruolių ovacijų (82:49). Paskutinėmis susitikimo minutėmis pirmuosius savo taškus pelnė ir Šarūnas Vasiliauskas bei Artūras Milaknis, o gražiu dėjimu pirmąją ketvirtfinalio dvikovą pabaigė šoklusis M.Kalnietis – 89:54.

„Žalgiris“: M.Pocius 23 (4 rez. perd.), M.Kalnietis 16 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), P.Butkevičius 15 (3 atk. kam.), T.Klimavičius 7 (12 atk. kam.), M.Brownas 5 (3 atk. kam.), A.Juškevičius 4 (3 atk. kam.), T.Watsonas 4 (7 atk. kam.), M.Begičius 4, A.Čapinas 3 (3 rez. perd.), D.Šalenga 3, A.Milaknis 3.

„Rūdupis”: E.Dainys 13 (3 atk. kam.), P.Šakinis 12 (4 atk. kam.), G.Vileita 12 (3 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: