(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Daugiabučių namų modernizavimo programos įgyvendinime pradedamas naujas etapas. Šiandien Aplinkos ministerijoje Europos investicijų bankas (EIB) pasirašys sutartį su “Šiaulių banku”, kuris teiks lengvatinius kreditus programoje dalyvaujantiems žmonėms.

Sutarties pasirašyme dalyvaus aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, EIB viceprezidentė Eva Šreiber (Eva Schreiber) ir “Šiaulių banko” valdybos pirmininkas Algirdas Butkus.

Tai – pirmoji EIB sutartis su vienu iš trijų atrinktų finansinių tarpininkų. Artimiausiu metu turėtų būti pasirašytos sutartys su SEB ir “Swedbank”, kurie taip pat teiks lengvatinius kreditus.

Pasirašius sutartis minėtiems bankams bus padalinta apie 30 milijonų eurų: pradinė suma, skirta kreditams. Jų metinės palūkanos sieks ne daugiau kaip tris procentus.

„Tikiuosi, kad ši sutartis taps stipriu impulsu siekiant išjudinti naująją daugiabučių modernizavimo programą. Dabar nebeliko jokių – nei biurokratinių, nei techninių – kliūčių žmonėms gauti lengvatines paskolas, todėl raginčiau visus pasinaudoti galimybe atnaujinti savo būstą ir gyventi pigiau, šilčiau bei patogiau“, – teigia aplinkos ministras G. Kazlauskas.

LR Aplinkos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: