Zapyškio medelyne - mini zoologijos sodas
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno rajonas gali didžiuotis tiek kultūriniais, tiek pramoginiais turizmo traukos objektais. Viena tokių Kauno rajono vietų, lyg medus turistams – Zapyškio medelynas „Kika Flora“.

Daugiau kaip 6 hektarų plote žaliuojantys įvairiausi augalai, akmenimis puoštos kalvelės ir skaidrūs tvenkiniai sukuria rojaus kampelį žemėje. Dalelę rojaus parsivežti namo gali kiekvienas – tereikia išsirinkti labiausiai patinkantį želdinuką.

Medelyne akį traukia ne tik nuostabi aplinka, bet ir jame įsikūręs „Kika Mini Zoo“ zoologijos sodas. Gyvūnėliai – didžiausia pramoga vaikams. Raibi naminiai paukščiai, spalvotos papūgos, įstabios povų uodegos, ilgakaklės gulbės – paukščių gausa tikrai džiugina.

Mini zoologijos sode vaikšto poniai ir lamos, šypseną kelia simpatiški meškėnai. Visą pūkuotą, plunksnuotą ir sparnuotą džiaugsmą „Kika Mini Zoo“ lankytojams dovanoja nemokamai.

Kauno rajono turizmo informacijos centras (TIC) teigia, jog tai puiki atrakcija turistams, ypač vaikams, ir rengia naują edukacinį projektą mokykloms. Zapyškio medelyne esančiame mini zoologijos sode mokiniai galėtų susipažinti su auginamais gyvūnais, daugiau sužinoti apie jų priežiūrą ir gyvenimo sąlygas.

Kauno rajono TIC direktorė Lina Galdikienė džiaugiasi būsimu projektu: „Edukacinių programėlių vaikams tikslas – mokyti vaikus pažinti, puoselėti gamtą bei globoti gyvūnus. Įdomios ir linksmos ekskursijos orientuotos ne tik smagiai praleisti pusdienį, bet ir skatinti jaunąją kartą elgtis atsakingai.“

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: