Zapyškyje vyko jau tradicinėmis tapusios sporto žaidynės
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugsėjo 24 dieną, šeštadienį, Zapyškyje nuo pat ryto bumbsėjo kamuoliai, į mokyklos stadioną rinkosi sportininkai, kupini azarto ir ryžto nugalėti. Antrus metus iš eilės čia vyko „Zapyškio sporto žaidynės 2011“, kurios tapo puikia, tęstinumą išlaikančia miestelio sporto tradicija.

Šventė prasidėjo iškilmingu žaidynių ugnies uždegimu ir miestelio vėliavos įnešimu į stadioną. Ugnis ir vėliava, aidint fanfaroms ir dalyvių plojimams, pagarbiai per visą stadioną keliavo nusipelniusių Zapyškio sportininkų rankose.

Žaidynių simbolius nešė mokyklos futbolininkai, kurie respublikiniame „Ežio golo“ futbolo turnyre tarp 400 Lietuvos mokyklų užėmė garbingą 6-ąją vietą, ir Zapyškio seniūnijos suaugusiųjų komanda, Kauno r. seniūnijų sporto žaidynių futbolo varžybose užėmusi III vietą.

Susirinkusiuosius sveikino sporto mylėtojai ir rėmėjų. Sportininkams sėkmės linkėjo vardinius medalius ir taures įsteigęs šių žaidynių globėjas, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, pasidžiaugęs, kad tokios uždegančios organizacinės iniciatyvos ateina iš pačių jaunų žmonių, o bendruomenės noriai ir entuziastingai prisijungia.

Suteikdamas vilties, jog ši sporto šventė ateityje gali tapti dar profesionalesnė, meras pažadėjo kitais metais su sportininkais susitikti jau ant atnaujinto stadiono dangos (Zapyškio pagrindinės mokyklos stadionas ruošiamas rekonstrukcijai). Žaidynių globėjas nepraleido progos rankos taiklumą išbandyti smiginio rungtyje, kurioje meras pasiekė gana aukštą rezultatą.

Sportininkus bei šventės dalyvius taip pat sveikino Zapyškio seniūnas Sigitas Imbrasas, Tarybos narys Gediminas Mačiulaitis, mokyklos direktorius Vladas Šlajus bei vyriausiasis „Zapyškio sporto žaidynių 2011“ teisėjas, Kauno rajono Sporto mokyklos direktorius Artūras Pūras.

Pristačius kiekvienos rungties profesionalius teisėjus, stadione užvirė itin atkaklios kovos. Buvo varžomasi 9 rungtyse po kelias amžiaus grupes. Dėl medalių ir taurių sportininkai kovojo šiose sporto šakose: mažasis krepšinis 3×3 (dvi amžiaus grupės), mažasis futbolas 5×5 (dvi amžiaus grupės), tinklinio (dvi amžiaus grupės), „Šeimų“ kvadrato turnyrai, svorio kilnojimo (dvi amžiaus grupės), smiginio rungtys.

Sportininkams buvo pasiūlyta sudalyvauti dar vienoje, itin didelį susidomėjimą sukėlusioje rungtyje, – plaukti baidarėmis. Užsiregistravę sportininkai (vyresni kaip 18 metų) trijose grupėse plaukė skersai per Nemuną pirmyn ir atgal. Šiek tiek sušlapę plaukikai į žaidynių vietą grįžo spindinčiomis iš džiaugsmo akimis.

Dalyviams buvo pasiūlytos ir dvi kiek mažiau rimtos rungtys – linksmosios estafetės (dvi amžiaus grupės) ir kerzo metimas (dvi amžiaus grupės), sukėlusios žaidėjams daug gerų emocijų.

Žaidynėse dalyvavo per du šimtus žaidėjų iš Zapyškio, Ežerėlio, Kačerginės, Ringaudų, Akademijos ir kitų seniūnijų. Buvo išdalyta 13 medalių komplektų ir 4 taurių komplektai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: