V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

“Futboliuką žaidžiu ir daug draugų turiu”. Toks buvo trečiadienį Kauno lopšelyje-darželyje “Vilnelė” vykusios futbolo šventės leitmotyvas. Renginio metu vaikai gainiojo kamuolį ir džiaugėsi ketvirtus metus vykstančiu Lietuvos futbolo federacijos (LFF) projektu „Futboliukas“.

Kauno darželių „Futboliuko“ šventė

Vienas iš ikimokyklinio ugdymo įstaigoms bei darželiams-mokykloms skirto šių metų projekto dalyvių – Kauno lopšelis-darželis „Vilnelė”. Trečiadienį darželio patalpose surengtoje šventėje dalyvavo ir kiti Kauno miesto darželiai – „Linelis“ (auklėtoja – Dalia Tumėnienė), „Naminukas“ (Laurita Kakodujeva) bei „Pušaitė“ (Viktorija Kežinaitienė).

Šventės metu lopšelio-darželio „Vilnelė“ kūno kultūros pedagogė Renata Bezykornova kartu su vaikučiais pristatė „Futboliuką“. „Grįžus iš sausį pedagogams LFF rengto seminaro ir parsivežus žaidimo įrangą norėjosi kuo greičiau viską išmėginti. Jau kitą dieną supažindinau vaikučius ir koleges su „Futboliuku”. Juo susižavėjo ne tik berniukai, bet ir mergaitės”,- projekto nauda džiaugėsi auklėtoja.

Vaikus nudžiugino profesionalai

Ištraukus burtus buvo duotas „Futboliuko“ turnyro startas. Rungtynių metu liejosi geros emocijos, o sirgaliai ypač karštai palaikė savo komandas.

Pertraukos metu vaikučiams kamuolio žongliravimo įgūdžius demonstravo žinomas futbolininkas, Lietuvos rinktinei atstovavęs Mindaugas Grigalevičius. Jam kompaniją palaikė ir renginį stebėjo kolega Tadas Papečkys. Abu profesionalūs žaidėjai tokiame projekte dalyvavo pirmą kartą.

„Labai malonu, kad vyksta tokie projektai. Patys atėjome, kad vaikams būtų dar įdomiau. Matėsi, kaip vaikų akys švytėjo, buvo daug emocijų“, – vienas kitą papildydami kalbėjo futbolininkai.

Organizatorių entuziazmas – neįkainojamas

Į renginį atvykę LFF atstovai jauniesiems žaidėjams įteikė dovanų ir paskatinamųjų prizų. „Mes tik suteikėme galimybę žaisti, padovanojome inventoriaus, tačiau patys darželiai organizuoja žaidimą. Organizatorių entuziazmas, noras ir pastangos – neįkainojamos“, – dėkojo darželių auklėtojoms LFF projektų skyriaus vadovas Edvinas Eimontas.

Renginyje dalyvavęs Nacionalinės futbolo akademijos direktorius Raimondas Statkevičius tarp vaikų įžvelgė ir potencialių būsimų futbolininkų: „Tokiuose projektuose, be kita ko, galime pamatyti talentingus vaikus ir nukreipti juos užsiminėti futbolu. Šiandien tuo įsitikinome – keletas 5-6 metų amžiaus berniukų ir mergaičių jau galėtų žaisti futbolą ne vien malonumui, bet ir specialiai treniruotis.“

Jau ketvirtus metus vyksiantis „Futboliukas“ – dalis LFF ilgalaikės masinio vaikų futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS). Praėjusiais metais programoje buvo 10 projektų ir 22 tūkstančiai dalyvių. „Futboliuko“ projekte šiemet dalyvauja rekordiškai daug – pusė šimto įstaigų iš įvairių šalies miestų ir miestelių.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: