pixabay.com archyvo nuotr.

Rusijos įvykdytas Ukrainos rytinio Avdijivkos miesto užėmimas rodo, kiek kainuoja JAV įstatymų leidėjų neveiklumas, šeštadienį pareiškė Baltieji rūmai, dėl ginčų Kongrese užstrigus 60 mlrd. dolerių vertės karinei pagalbai.

„Tokia yra Kongreso neveiklumo kaina“, – pareiškė Nacionalinio saugumo tarybos atstovė spaudai Adrienne Watson, pridūrusi, kad įstatymų leidėjai turi „nedelsiant“ patvirtinti finansavimą, kad Ukrainai būtų suteikta reikalinga įranga ir amunicija.

Pareiškimas paskelbtas tuo metu, kai viceprezidentė Kamala Harris ir valstybės sekretorius Antony Blinkenas Miuncheno saugumo konferencijoje stengėsi patikinti Vakarų sąjungininkes, kad Vašingtonas ir toliau rems Kyjivo gynybos pastangas.

Tuo metu, kai esamas JAV finansavimas jau beveik išsekęs, Donaldo Trumpo sąjungininkai Atstovų Rūmuose stabdo itin svarbią pagalbą Ukrainai.

D. Trumpas, tikėtinas respublikonų kandidatas lapkričio mėnesį vyksiančiose prezidento rinkimuose, nepritaria pagalbos Kyjivui teikimui ir neseniai pasinaudojo savo įtaka, kad būtų atmestas JAV sienų reformos įstatymo projektas, kuris taip pat būtų leidęs suteikti papildomą pagalbą Ukrainai.

Anksčiau šeštadienį kalbėdama Miunchene kartu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, K. Harris sakė: „Kalbant apie mūsų paramą Ukrainai, turime būti tvirti ir negalime žaisti politinių žaidimų“.

Živilė Aleškaitienė (AFP)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: