Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Velionio rusų oligarcho Boriso Berezovskio 23 metų mergina pirmadienį sakė netikinti, kad jis nusižudė, ir tvirtino, kad jie netrukus po to, kai jis buvo rastas negyvas, turėjo drauge išvykti atostogų į Izraelį.

Interviu liberaliam savaitiniam žurnalui “New Times” Katerina Sabirova sakė netikinti, kad 67 metų B.Berezovskis, su kuriuo ji susipažino prieš ketverius metus, galėjo nusižudyti. Pasak jos, per jų paskutinį pokalbį, kuris įvyko jo mirties išvakarėse, jo balsas “skambėjo geriau nei paprastai”.

B.Berezovskis buvo rastas negyvas kovo 23 dieną, savo prabangių namų netoli Londono vonioje. Skrodimas parodė, kad jis mirė nuo pasikorimo ir kad ant jo kūno nėra jokių grumtynių ženklų.

“Jis neabejotinai planavo pirmadienį (kovo 25-ąją) atvykti į Izraelį. Tikrai tai žinau”, – sakė ji žurnalui ir pateikė atspausdintą savo lėktuvo bilietą į Tel Avivą.

“Jis turėjo didelių planų” nuvykti prie Negyvosios jūros, pasakojo K.Sabirova ir pridūrė, kad magnatas buvo prislėgtas, bet, jos nuomone, nelinkęs į savižudybę.

B.Berezovskis sakydavęs: “Įsivaizduok, jei manęs nebūtų, dingtų visos problemos”. Tačiau K.Sabirova teigė: “Tai (tie žodžiai) nebuvo orientyras veikti, negalėjau ir negaliu įsivaizduoti, kad jis galėjo tai padaryti. Tuo labai sunku patikėti”.

B.Berezovskis turėjo su ja susitikti Tel Avivo oro uosto VIP salėje, atskridęs su asmens sargybiniu Avi (Aviu), sakė ji. Tą kelionę jis pasiūlęs kovo 18 dieną, nes baigėsi K.Sabirovos Didžiosios Britanijos viza.

Žurnalas išspausdino nuotrauką, kurioje K.Sabirova – daili brunetė – matyti su B.Berezovskiu, uždėjusiu jai ranką ant peties. B.Berezovskio draugai patvirtinto, kad jų santykiai buvo ilgalaikiai, rašoma straipsnyje.

Kai ji atėjo į vieną Maskvos restoraną duoti interviu, “visi atsisuko”, rašė žurnalistas.

K.Sabirova taip patvirtino, kad B.Berezovskis kalbėjosi su ja apie savo laišką V.Putinui, kuriame prašė atleidimo ir apie kurį po B.Berezovskio mirties paskelbė V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

“Jis sakė, kad nematė kito būdo (grįžti į Rusiją), tik – nusilenkti”, – sakė ji ir pridūrė, kad matė juodraštį ir kad tą laišką B.Berezovskis tikriausiai nusiuntė lapkričio mėnesį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: