Donaldas Trumpas / Socialinio tinklo Facebook archyvo nuotr.

Praeitą savaitę buvo paviešinta, kad specialusis advokatas Džekas Smithas (angl. Jack Smith), kuriam yra patikėta tvarkyti Donaldo Trumpo bylos dokumentus, gavo audio įrašą. Jame girdėti, kaip buvęs JAV prezidentas Trumpas, giriasi turintis įslaptintus dokumentus susijusius su Iranu. Manoma, kad balso įrašas buvo įrašytas 2021m.

Tą pačią savaitę, buvęs JAV prezidentas pakomentavo, kad pats nieko nežino apie balso įrašą, o kaip tuometinis prezidentas, jis turėjo teisę į įslaptintus dokumentus. Yra pranešama, kad Floridoje, savo dvare D. Trumpas turėjo daugiau nei 300 įslaptintų dokumentų. Po to, kai Trumpas nebuvo išrinktas antrajai prezidento kadencijai, prieš pat apsilankant Federaliniam tyrimų biurui ir Federaliniam prokurorui, buvo pastebėti jo darbuotojai iš Baltųjų rūmų nešantys popieriaus dėžes.

Savo nepasitenkinimą apie susiklosčiusią situaciją Trumpas liejo socialiniame tinkle „Truth Social“. Šio socialinio tinklo įkūrėjas yra pats D. Trumpas. Manoma, kad šį socialinį tinklą Trumpas įkūrė tada, kai buvo jam buvo uždrausta naudotis „Twitter“ paskyra.  „Kaip Jungtinių Valstijų teisingumo departamentas gali mane, kuris nieko nepadarė, kažkuo kaltinti, kai kitiems prezidentams jokie kaltinimai nebuvo pareikšti <…>,“ –  „Truth Social“ paltformoje rašė pasipiktinęs D. Trumpas.

Kalbėdamas apie kitus prezidentus, D. Trumpas omenyje turėjo Džo Bideną (angl. Joe Biden) ir Billą Clintoną. Pasak Trumpo, Džo Bidenas turi 1850 dėžių, iš kurių dauguma yra su įslaptinta informacija, Billas Clintonas esą ištrynė 33 tūkst. laiškų, kuriuose taip pat buvo įslaptinta informacija, bet nei vienam iš jų nebuvo pareikšti kaltinimai. Galiausiai, įrašo gale D. Trumpas visą savo apkaltos procesą pavadina „raganų medžiokle“.

Donaldo Trumpo įrašas socialiniame tinkle „Truth Social“

Dar balandžio 4d. „New York Times“ naujienų portale buvo pasirodė naujiena, apie tai, kad buvęs JAV prezidentas nepripažino 34 Manhatano apygardos teismo jam pareikštų kaltinimų dėl verslo dokumentų klastojimo. Visi minėtieji dokumentai buvo susiję su pinigų išmokėjimu pornografinių filmų žvaigždei Stormy Daniels, tam, kad moteris neatskleistų, jog yra turėjusi romaną su D. Trumpu.

 

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: