Romanas. Abramovičius . EPA-ELTA nuotr.

Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius buvo nufotografuotas Tel Avivo (Izraelis) oro uoste po to, kai Jungtinės Karalystės vyriausybė jam skyrė sankcijas ir kai jis bando parduoti „Chelsea“.

Romanas Abramovičius buvo nufotografuotas pirmą kartą per daugiau nei mėnesį po to, kai vyriausybė jam pritaikė sankcijas. Manoma, kad šis Rusijos oligarchas užtikrina „reikšmingą pajamų šaltinį“ Putino režimui.

Oligarchas, siekiantis parduoti „Chelsea“, buvo pastebėtas Tel Avivo oro uosto VIP salėje prieš tai, kai jo privatus lėktuvas išskrido į Stambulą.

Praėjusį ketvirtadienį R. Abramovičius buvo įtrauktas į Jungtinės Karalystės asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą dėl jo ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Paskutinį kartą jis buvo nufotografuotas vasario 12 d., o pirmadienį buvo pastebėtas Ben Guriono oro uoste Izraelyje, netrukus jo lėktuvas išskrido į Turkijos sostinę.

R. Abramovičiaus turtas Jungtinėje Karalystėje įšaldytas, tačiau „Chelsea“ suteikta speciali sporto licencija, leidžianti tęsti su futbolu susijusią veiklą laikantis griežtų taisyklių.

55-erių metų R. Abramovičius „mėlynuosius“ valdo nuo 2003 m., o klubo įsigijimu domisi keli konsorciumai, kurių pardavimą prižiūri „The Raine Group“.

Vyriausybė turės galutinį žodį dėl to, kaip gali būti naudojamos iš pardavimo gautos lėšos, o R. Abramovičiui taip pat gresia Europos Sąjungos sankcijos po V. Putino invazijos į Ukrainą.

Oficialus Boriso Džonsono atstovas spaudai atkreipė dėmesį į R. Abramovičiaus ryšius su Rusijos prezidentu, kai pirmadienį prašė „Chelsea“ gerbėjų nustoti skanduoti jo vardą.

„Pripažįstame, kad jausmai, susiję su žmonių klubais, yra stiprūs, tačiau tai nepateisina elgesio, kuris šiuo metu yra visiškai netinkamas“, – sakė atstovas spaudai.

„Manau, kad žmonės gali rodyti aistrą ir palaikyti savo klubą nesileisdami į tokius dalykus.“

R. Abramovičiaus pavardė skambėjo „Stamford Bridge“ stadione per sekmadienio „Premier“ lygos rungtynes su „Newcastle“, kurias „Chelsea“ laimėjo 1:0 dėl vėlyvo Kai Havertzo įvarčio.

Tuo tarpu „mėlynieji“ turi pateikti paraišką licencijai gauti, kad klubo pardavimas įvyktų.

Ministro pirmininko atstovas pridūrė: „Esame atviri klubo pardavimui, tinkamomis aplinkybėmis apsvarstytume prašymą išduoti licenciją, kad tai įvyktų. Tačiau tikslią procedūrą turi nustatyti „Chelsea“. Mano supratimu, potencialūs pirkėjai kreiptųsi į klubą, kuris tuomet turėtų kreiptis dėl dar vienos pakeistos licencijos, kad būtų lengviau parduoti.“

„Kiek man žinoma, šiuo metu tai dar neįvyko“.

Dėl Abramovičiaus sankcijų „Chelsea“ pateko į sumaištį, nes klubas negali pardavinėti bilietų ir prekių, todėl kyla rimtų abejonių dėl jo finansinio stabilumo.

Taip pat kilo klausimų dėl vadovo Thomaso Tuchelio ir daugelio žaidėjų, ypač tų, kurie šią vasarą nebeturės kontraktų, ateities, nes „mėlyniesiems“ uždrausta pratęsti sutartis.

Vėliau pasirodė pranešimai, tvirtinantys, kad Rusijos oligarchas  išskrido į Turkiją. Į Stambulą jis atskrido sužinojus, kad Izraelis neketina padėti rusams pasislėpti nuo Europos ir Amerikos sankcijų jiems. Ir jokia pilietybė nebegelbsti. Galiausiai pastebėta, kad su Romanu Abramovičiumi siejamas orlaivis nusileido Maskvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: