Ursula von der Leyen / EPA-ELTA nuotr.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen informavo apie ES sankcijų Rusijai detales. Anot jos, kai kurios sankcijos bus panašios į anksčiau ES taikytas ribojimus, tačiau dabar jos bus gerokai didesnės.

„Šiomis sankcijomis smogsime strateginiams Rusijos ekonomikos sektoriams, blokuosime prieigą prie Rusijai svarbiausių technologijų ir rinkų. Susilpninsime Rusijos ekonomikos pagrindą ir jos galimybes modernizuotis“, – pareiškė pirmininkė.

Be to, ES ketina centralizuotai blokuoti Rusijos valstybės turtą užsienyje ir neleisti visiems Rusijos bankams patekti į finansų rinkas. Europos Komisijos pirmininkas pabrėžė, kad tai bus suderintas ES, JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Japonijos, Australijos ir kitų šalių sprendimas.

Ji pabrėžė, kad ES ir toliau aktyviai rems Ukrainą, taip pat ir finansiškai, kad ji atsispirtų Rusijos agresijai.

Anot jos, Europos Sąjunga suvokia, kad tai ne tik Rusijos ir Ukrainos karas, o daug platesnio masto agresija.

„Rusijos tikslas – ne tik Donbasas, ne tik Ukraina. Rusija atakuoja stabilumą Europoje ir visą pasaulio tarptautinę tvarką. Todėl vėliau šiandien pateiksime ES vadovams patvirtinti plataus masto sankcijas.” – paaiškino Ursula von der Leyen.

Taip pat netrukus JAV prezidentas Džo Baidenas paskelbs apie naujas sankcijas Rusijos valstybei.

„Kaip minėjome, NATO sąjungininkai ir mūsų partneriai dėl karinės atakos įves Rusijai griežtas sankcijas. G7 lyderiai susitiks, kad tai koordinuotų. Putinas pasirinko suplanuotą karą, kuris atneš katastrofiškų žmonių aukų ir žmonių kančių” – pareiškė Baidenas. -„Tik Rusija yra atsakinga už mirtis ir sunaikinimą, kurį atneš ši ataka. Taip pat JAV suteiks Ukrainai papildomų ginklų savigynai“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: