Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Valeri Trirveiler, Prancūzijos prezidento Fransua Holando partnerė, planams legalizuoti gėjų santuokas davė savo palaiminimą – ji pažadėjo būti liudininke vienoje pirmųjų tokių ceremonijų.

Kol pastarosiomis savaitėmis buvo abejojama jos partnerio įsipareigojimu dėl siūlomo įstatymo projekto tos pačios lyties asmenų santuokoms legalizuoti, V.Trierweiler paskelbė, kad priėmė kvietimą dalyvauti savo draugų gėjų vestuvėse.

“Man malonu, kad būsiu liudininkė per vieną pačių pirmųjų santuokų visiems”, – sakė V.Trierweiler.

Tikimasi, kad įstatymas, kuriuo bus leidžiama tos pačios lyties asmenims tuoktis ir įsivaikinti, įsigalios kitų metų viduryje.

Tačiau jo svarstymas parlamente tikriausiai bus audringas – turint omenyje dalies dešiniųjų opozicijos, katalikų vyskupų ir kitų religinių lyderių nepritarimą.

F.Hollande’as praėjusį mėnesį pabandė kiek apraminti aistras ir paskelbė, kad merai, atskirai paėmus, nebus įpareigoti vadovauti gėjų santuokų ceremonijoms, jeigu su jomis iš principo nesutinka.

Tai paskatino Prancūzijos gėjų lobistus prabilti apie “išdavystę” ir apkaltinti prezidentą homofobijos įteisinimu.

Dešimtys tūkstančių protestuotojų praėjusį mėnesį išėjo į Paryžiaus gatves pareikšti nepritarimo vyriausybės planams, bet visuomenės apklausos rodo, kad dauguma rinkėjų pritaria planuojamai reformai.

Pagrindinių parlamentinių partijų atstovai antradienį susitarė, kad pagrindiniai debatai dėl šio įstatymo projekto įvyks pirmąją vasario savaitę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: