Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Užsienio reikalų ministerija (URM) teigia, kad Gruzijoje dingusio Lietuvos alpinisto paieška bus pratęsta pagerėjus orams kalnuotame šios šalies regione.

“Vietiniai gelbėtojai informavo, kad šiuo metu regione, kuriame dingo T.Talijūnas oro sąlygos netinkamos paieškai. Iškritęs naujas sniegas siekia 1 metrą. Orams pragiedrėjus vietiniai gelbėtojai planuoja surengti paieškos ekspediciją (3-4 gelbėtojai pėsčiomis). Lietuvos ambasada Gruzijoje palaiko nuolatinį ryšį su Gruzijos institucijomis ir dingusiojo artimaisiais”, – sakoma BNS atsiųstame ministerijos atsakyme.

Tomo Talijūno paieška buvo paskelbta spalio 15 dieną. Dingusio alpinisto tėvo Česlovo Talijūno kreipimąsi URM gavo dar rugsėjo 26 dieną. Pasak URM, Gruzijos vidaus reikalų ministerija lietuvį yra paskelbusi dingusiu be žinios.

Anksčiau buvo skelbta, jog T.Talijūnas į Mestijos miestelį Gruzijos šiaurėje išvyko rugsėjo 13-ąją, o iš jo keliavo Tetnuldžio kalno, kurios aukštis siekia 4858 metrus, link. T.Talijūnas, kuris yra alpinistas mėgėjas, vyko vienas, su palapine ir įranga. Jis buvo žadėjęs susisiekti su artimaisiais, tačiau to nepadarė.

Lietuvos ambasada Gruzijoje, gavusi šią informaciją, susisiekė su Gruzijos Vidaus reikalų ministerija (VRM), taip pat Mestijos policijos viršininku bei gelbėtojų tarnyba. Minėtos Gruzijos institucijos informavo, kad lietuvis yra aplinkiniuose kalnynuose kartu su vietiniais gruzinais – gidais. Tame regione esą nėra kito ryšio – tik radijo ryšys, tad planuota, kad T.Talijūnas galėtų susisiekti su artimaisiais grupei nusileidus iki Mestijos po dviejų ar trijų dienų. Tačiau su tėvais jis nesusisiekė ir paieška buvo pratęsta.

Spalio 9 dieną Lietuvos ambasada Gruzijoje kreipėsi į Gruzijos VRM prašydama nustatyti T.Talijūno buvimo vietą ir spalio 15 dieną oficialiai buvo paskelbta lietuvio paieška Gruzijoje. Buvo patikrinta, ar T.Talijūnas nekirto Gruzijos sienos, policijos pareigūnams, ligoninėms bei morgams išsiųstos lietuvio nuotraukos, o spalio 24 dieną informacija apie dingusį lietuvį perduota Gruzijos žiniasklaidai.

“Deja, spalio 24 dieną surengta spaudos konferencija, kurios metu informacija apie dingusį asmenį perduota žiniasklaidai, papildomos informacijos ir pagalbos nesuteikė”, – teigia URM.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: